31 Dagen bloemen #11 – Protea

10 november 2021
Het is even geleden, ruim 3 jaar om precies te zijn, dat ik nummer 10 van de 31 Dagen bloemen serie tekende. Dus het was weer hoog tijd om de potloden uit de kast te halen om bloemen te gaan tekenen. In dit ga ik de protea tekenen. Een hele bijzondere, tropische bloem met haar oorsprong in Zuid-Afrika. Omdat een protea niet bij mij in de tuin groeit heb ik een afbeelding van internet gebruikt als referentie. De protea heeft veel (bloem-)bladeren die over elkaar heen lopen, waardoor je goed moet kijken hoe het precies in elkaar zit.

31 dagen bloemen #11 - Protea tekenen

Na eerst de lijnen te hebben geschetst heb ik daarna de definitieve lijnen met een zwarte stift gezet. Nog even de bloemnaam erbij en klaar is mijn tekening van de protea! In eerste instantie was ik niet heel tevreden, maar ik ben uiteindelijk toch blij hoe de tekening geworden is. Ik heb mijn inner criticus weten te sussen ;).

31 dagen bloemen #11 - Protea tekenen

Photo by Katsia Jazwinska on Unsplash

31 dagen bloemen #11 - Protea tekenen

Kenden jullie de protea al? Ik vind het wel een erg mooie tropische bloem. Benieuwd naar de rest van de serie? De vorige delen vind je hier: #1 – klaproos #2 – sering #3 – chrysant #4 – pioenroos #5 – tulp #6 – pronkerwt #7 – afrikaantje #8 – tuinanjer #9 – roos

#10 – zonnebloem

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.