PRIVACYVERKLARING

Femke blogt is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in onderstaande privacyverklaring. In deze privacyverklaring lees je welke gegevens worden verzameld, hoe deze worden opgeslagen en met welk doel. Deze privacyverklaring is van toepassing op alle bezoekers van deze website. Het wordt aangeraden om deze verklaring goed door te lezen. Indien je niet akkoord bent met deze privacyverklaring, dien je geen gebruik te maken van deze website.

 

Persoonsgegevens

Femke blogt verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van deze website en/of omdat je deze gegevens zelf aan Femke blogt verstrekt door middel van het achterlaten van een reactie onder een blogpost, het versturen van een e-mail naar mij of het aanmelden voor de nieuwsbrief. Deze persoonsgegevens zijn: je opgegeven naam, je persoonlijke website, je e-mailadres en je IP-adres. Deze gegevens worden verzameld zodat je een reactie achter kan laten, contact met mij op kan nemen en/of zodat ik contact met jou op kan nemen.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die Femke blogt verwerkt:

  • Naam
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Gegevens over je activiteiten op deze website
  • Gegevens over je surfgedrag over verschillende websites heen
  • Internetbrowser en apparaat type

De persoonsgegevens worden voor de volgende doelen gebruikt:

  • Verzenden van de nieuwsbrief
  • Het plaatsen van een reactie
  • Om contact op te nemen bij bijvoorbeeld een winactie
  • Het analyseren van jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren

Femke blogt publiceert geen gegevens zonder dat je hier toestemming voor hebt gegeven. Ook worden je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk bewaard. Reacties onder blogposts met de daarbij ingevulde gegevens blijven bewaard zolang de blogpost online staat. E-mails met privégegevens worden verwijderd wanneer die niet meer nodig zijn (zoals wanneer de prijs van een winactie is verstuurd).

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Femke blogt heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat Femke blogt zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via beheer@femkeblogt.com, dan verwijder ik deze informatie.

 

Delen van persoonsgegevens met derden

Femke blogt deelt je gegevens alleen met derden indien dit nodig is voor de uitvoering van mijn overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst zodat je gegevens veilig en vertrouwelijk worden verwerkt. Ik blijf verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Uitgezonderd van deze beschreven situaties, deel ik je gegevens alleen met derden wanneer jij me daarvoor toestemming hebt gegeven. Tevens verkoopt Femke blogt jouw gegevens uiteraard niet aan derden.

 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die Femke blogt gebruikt

Femke blogt gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Femke blogt gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast worden cookies geplaatst die jouw surfgedrag bijhouden zodat op maat gemaakte content en advertenties kunnen worden aangeboden.

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn tracking cookies van Google Analytics zodat ik inzicht krijg in de bezoekers van mijn website. Met Google Analytics is een verwerkersovereenkomst afgesloten. Tevens worden er advertenties van derden getoond, deze kunnen ook gegevens van je verzamelen door middel van cookies. Op mijn website vind je banners van Google; Google plaatst cookies om op basis van jouw surfgedrag een bepaalde advertentie te tonen. Zie hier het privacybeleid van Google.

Ook vind je advertenties door middel van affiliatelinks op mijn website: hiervoor woorden cookies gebruikt om een match te maken tussen de transactie bij de adverteerder en deze website. Hierdoor weten de affiliate-websites waar ik bij ben aangesloten dat ik een vergoeding moet ontvangen. Bij de registratie van deze vergoeding krijgt Femke blogt toegang tot basale, anonieme transactiedata. Deze data mag door mij uitsluitend worden opgeslagen en/of bewerkt om de betreffende adverteerder effectiever te promoten of voor het maken van statistische analyses. Meer informatie over affiliatelinks lees je in mijn disclaimer.

Op Femke blogt is het mogelijk om blogposts te delen op diverse socialmediakanalen (waaronder Facebook, Twitter en Pinterest) door de hiervoor bestemde buttons te gebruiken die bij elke blogpost worden weergeven. Voor het functioneren hiervan wordt gebruik gemaakt van cookies zodat de socialmediawebsite jou herkent als je iets van deze website wil delen.

Bij jouw eerste bezoek aan mijn website ben je geïnformeerd over deze cookies en is er toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting veiliginternetten.nl.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Femke blogt en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar beheer@femkeblogt.com.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .

Femke blogt wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via deze link.

 

Hoe ik persoonsgegevens beveilig

Femke blogt neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via beheer@femkeblogt.com

Mijn website heeft een SSL-certificaat, waardoor de gegevens over een beveiligde verbinding verstuurd worden. Gegevens worden afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Gegevens worden tevens niet langer bewaard dan noodzakelijk.

Deze voorwaarden kunnen ten allen tijde worden aangepast.