Sushi surprise | Sinterklaas DIY

25 november 2021
Sinterklaas is alweer even in het land en het duurt niet lang meer voordat het 5 december is. Misschien ben je al druk aan het knutselen en dichten geslagen. Ben je nog op zoek naar inspiratie en is degene van jouw lootje een sushiliefhebber? Dan hoef je niet verder te zoeken. In dit blog laat ik zien hoe makkelijk een sushi surprise maken is!

Sushi surprise maken: de benodigdheden

Om een sushi surprise te maken heb je niet veel nodig. Met papier, lijm en een schaar kom je al een heel eind. Ik gebruikte:

 • Zwart, wit, roze en groen papier
 • Wit crèpepapier
 • Karton
 • Schaar
 • Lijm
 • Liniaal
 • Potlood
 • Passer
 • Eetstokjes
Sushi surprise maken

Een dienblad vol sushi knutselen

Je kunt kiezen om één soort sushi te maken en die bijvoorbeeld heel groot te maken, zodat het cadeau erin past. Maar een blad vol verschillende soorten sushi is natuurlijk ook erg leuk. Zo maakte ik een dienblad met 2 soorten nigiri, 4 maki en 2 temaki sushi. In deze surprise wil je zo je tanden zetten ;).

Sushi surprise maken
Sushi surprise maken

Nigiri sushi maken

Van de nigiri sushi maakte ik twee soorten, 1 met zalm bovenop en de ander met omelet bovenop. Als basis gebruikte ik wit stevig papier, waar ik een doosje van 1,5 cm hoog maakte. Vervolgens knipte ik uit geel (voor de omelet) en uit het roze papier (voor de zalm) een ‘plakje’. Die plakte ik op het doosje en zorgde ervoor dat deze er iets bol bovenop kwam te liggen. Om het af te maken knipte ik uit zwart papier een reepje, wat dienst kon doen als het zeewier reepje wat eromheen gewikkeld wordt.

Sushi surprise maken
Sushi surprise maken

Maki sushi maken

Maki sushi wordt normaal gesproken gesneden uit een lange rol gevuld zeewier (nori) welke vervolgens in plakjes wordt gesneden. Daarom heb ik bij voor vier dezelfde ‘vullingen’ gekozen. Om de maki van papier te maken knipte ik uit zwart papier een strook van ongeveer 3 cm hoog. Hier maakte ik vervolgens een rolletje van. Uit wit papier knipte ik een rondje met dezelfde diameter als het zwarte rolletje. Hiervoor gebruikte ik de passer om uit te meten hoe groot het rondje moest zijn. Het rondje omwikkelde ik met wit crèpepapier en lijmde ik vervolgens vast in het zwarte rolletje. Nog een knipseltje groen en roze erop voor de komkommer en zalm en klaar is je maki van papier!

Sushi surprise maken
Sushi surprise maken
Sushi surprise maken

Temaki sushi maken

Om de temaki van papier te maken rolde ik een vierkant vel (zwart) papier op tot een hoorntje. Deze vulde ik vervolgens met wit crèpepapier. Uit groen papier knipte ik twee reepjes welke ik zigzag opvouwde en wat dienst kon doen als sla. Uit roze papier knipte ik een reep, welke ik dubbelvouwde en waarvan ik het einde 90 graden vouwde. Zo leek het net een lekker stuk zalm ;). Toen alle onderdelen er waren hoefde ik alleen de sla en komkommer nog in het crèpepapier te steken en klaar!

Sushi surprise maken
Sushi surprise maken

Sushi surprise, de finishing touch

Als laatste lijmde ik alle sushi op het dienblad van karton. Voor de finishing touch knipte ik roze papier een paar ovalen vormen, welke ik dubbelvouwde. Zo leek het net gember. Nog een propje groen papier voor de wasabi, eetstokjes erbij en klaar is je sushi surprise! Natuurlijk hoort bij een surprise een cadeau. Ik plakte het dienblad bovenop het cadeau, maar je zou ook een platte kartonnen doos als dienblad kunnen gebruiken en je cadeau in de doos doen.

Sushi surprise maken

Wil je een culinaire surprise maken, sushi is een leuk idee voor de sushiliefhebber en zoals je kunt lezen helemaal niet moeilijk om te maken. Op zoek naar meer surprise inspiratie? Bekijk dan ook deze 5 supersnelle Sinterklaas surprises of 10 last-minute surprise ideeën. Veel knutselplezier en alvast een fijne Sinterklaas!

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

5 Reacties

 1. Caesar

  Dank! Hartstikke fijn deze tips. Zou nog fijner zijn om videootjes te maken van hoe je dit maakt

  Antwoord
  • Femke

   Dankjewel! Dat is inderdaad een goed idee voor een volgende.

   Antwoord
 2. kim

  ik vond het een geweldig idee voor een suprise mijn dochter heeft hem gebruikt en het zag er fantastisch uit!

  Antwoord
  • Femke

   Dankjewel, leuk om te horen Kim!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.