Vang je herinneringen in een vlakliggend fotoboek van Fotofabriek

28 juli 2021

Je hebt een mooie reis gemaakt en komt terug met duizenden foto’s. Je hebt de foto’s uitgezocht en de allermooiste foto’s geselecteerd. Maar dan? Mijn favoriete manier om mijn reisherinneringen tastbaar te maken is door het maken van een mooi fotoboek. Mijn fotoboeken bestel ik al jaren bij Fotofabriek en ik ben altijd erg blij met het resultaat. Inmiddels heb ik een mooie serie reisboeken verzameld waar ik regelmatig even doorheen blader. Zoals bijvoorbeeld het fotoboek van onze rondreis door Amerika. Wil je ook zo’n mooi vlakliggend fotoboek om je herinneringen in te vangen? Lees dan snel verder voor mijn tips!

Vierkant fotoboek vlakliggend Fotofabriek

Vierkant fotoboek (21 x 21 cm)

Als formaat van mijn vakantiefotoboeken kies ik altijd voor 21 x 21 cm. Dit vierkante formaat is groot genoeg om voldoende foto’s in kwijt te kunnen. Daarnaast is het ook weer niet te groot en neem je dit formaat fotoboek makkelijk mee. Door altijd hetzelfde formaat te kiezen staat het ook nog eens mooi strak in je (boeken)kast.

Vlakliggend fotoboek Japan Fotofabriek

Vlakliggend (flatlay) fotoboek

Bij mijn laatste paar fotoboeken heb ik gekozen voor vlakliggend papier. De naam zegt het al, maar hierdoor liggen de pagina’s dus echt mooi vlak en verdwijnt niet een gedeelte van de bladzijde in de rug. Met vlakliggend papier kun je dus echt de volledige pagina benutten voor je foto’s. Ideaal voor bijvoorbeeld je panormafoto’s, die je nu (zonder een deel te missen) over twee pagina’s kan laten lopen.

Vlakliggend fotoboek Schotland panoramafoto Fotofabriek

Stevig fotoboek met dik papier

Een vlakliggend fotoboek wordt gemaakt van extra dik (340 grams) papier. Door deze mooie stevige pagina’s krijgt je fotoboek meteen een luxere uitstraling. Als extra optie kun je ook voor vlakliggend UV kiezen, dan wordt het papier voorzien van een glanslaag.

Fotoboek Schotland voorkant
Fotoboek Japan voorkant

Fotoboek met fotocover

Om in één oogopslag te zien over welke reis het fotoboek gaat plaats altijd een mooie sprekende foto op de cover. Deze laat ik over zowel de voor- als achterzijde doorlopen. Op de rug zet ik het land en de data van de vakantie. Op de voorzijde verwerk ik de titel (land en jaartal) in de foto. Zo wordt het onderdeel van het geheel en staat er niet al te prominent op. De cover is standaard licht glanzend, wat ik zelf wel mooi vindt, maar je kunt ook kiezen voor een matte variant. Als je liever een neutrale omslag hebt kun je ook kiezen voor een wit of zwart kunstleren cover. Lees ook: 10 Tips voor het maken van een fotoboek

Vierkant vlakliggend fotoboek Fotofabriek

Fotoboek ontwerpen in InDesign

De reden waarom ik ooit ben beland bij Fotofabriek was dat ik graag mijn fotoboek ontwerp in Adobe InDesign. Bij de meeste fotoboekenleveranciers zit je vast aan de software of online tool van dat bedrijf. Bij Fotofabriek kun je kiezen of je via de online editor de foto’s wilt aanleveren of via een pdf upload. Dat laatste is voor mij dus ideaal! Wat ik ook heel fijn vindt is dat Fotofabriek templates beschikbaar heeft voor Adobe InDeisgn en Adobe Photoshop en ook een preset voor het exporteren naar pdf. Zo weet je zeker dat je de pdf op het juiste formaat en met de goede instelling upload.

Zoals je merkt ben ik erg blij met de fotoboeken van Fotofabriek. De vlakliggende fotoboeken geven je fotoboeken net dat beetje extra, waardoor je foto’s nog mooier uitkomen! Kenden jullie de vlakliggende fotoboeken al?

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.