Mijn hoogtepunten van 2020

6 januari 2021

Gelukkig nieuwjaar! Het is alweer 2021. Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen. En ondanks alle Covid narigheid was het toch wel een mooi jaar. Natuurlijk ook met wat minder leuke momenten. Zo was ik af en toe een beetje depri door het vele thuiswerken. Mijn vriend kwam zonder werk (wat ook wat extra spanningen met zich mee bracht) en aan het eind van het jaar overleed de oma van mijn vriend. Sommige mensen werden extra creatief en productief in deze rare tijd. Ik kreeg juist geen letter op papier en kroop het liefst onder een dekentje op de bank.

Maar aan het begin van dit nieuwe jaar kriebelen mijn vingers weer om te gaan bloggen. Om te beginnen blik ik nog even terug naar het afgelopen jaar en verzamelde ik mijn hoogtepunten. Want die waren er zeker!

Begin dit jaar besloot ik om (naast mijn baan) ook als freelance grafisch ontwerper aan de slag te gaan. Na al een poos rond te hebben gelopen met het idee, schreef ik me eind februari in bij de KvK met Femke Ontwerpt. Het afgelopen jaar heb ik al een aantal klanten blij mogen maken met mijn ontwerpen. Heel leuk om te doen en daar krijg ik echt energie van!

Een voordeel van thuiswerken is dat ik mijn pauze kan benutten om bijvoorbeeld meer te lezen. Ik ben een echte boekenwurm en heb dit jaar een record aantal boeken verslonden. Volgens mijn Goodreads statistieken heb ik 17.462 bladzijden gelezen, verdeeld over 55 boeken. Mijn favoriete boeken van het afgelopen jaar:

Een lekker gemixte lijst, maar zeker aanraders! Voor wie het leuk vindt, kan op mijn Goodreads account de complete lijst vinden.

Logeerkamer blauwe muur

In huis & tuin zijn we weer lekker aan het klussen geweest. Zo hebben we een begin gemaakt met de logeerkamer, hebben we de eerste trap geschilderd en zijn weer een stukje verder met de achtertuin. Nog genoeg te doen, maar het wordt heel mooi! Zeker nu we zoveel thuis zijn geniet ik daar extra van.

Laugavegur trail - Landmannalaugar

Na een boel onzekerheid (gaan de grenzen wel op tijd open, wordt het reisadvies op tijd aangepast, etc.) en wijzigingen in het vliegschema kon onze reis naar IJsland gelukkig doorgaan. Ruim drie weken reisden we door dit prachtige land. Natuurlijk moest er ook gehiked worden. Na een aantal dayhikes bij Landmannalaugar liepen we 4 dagen de Laugavegur trail. Een werkelijk prachtige route, die zeker niet op je hike bucketlist mag ontbreken!

We blijven nog even in het IJsland thema. Tijdens een van onze dayhikes ging mijn vriend ineens op zijn knieën! Had ik totaal niet aan zien komen, dus een hele leuke verrassing. Natuurlijk zei ik ja! Het afgelopen half jaar behoorde het plannen van onze bruiloft dan ook tot de hoogtepunten.

In juli mocht ik 30 kaarsjes uitblazen. Voor veel mensen misschien niet echt een hoogtepunt. Maar als je dat mag vieren op IJsland is het dat wel! Ik werd ‘s ochtends wakker bij een prachtig uitzicht en vervolgens stond mijn familie voor de deur met een fles champagne. Later op de dag aten we taart tussen enorme ijsschotsen. We sloten de dag af met een lekker lokaal biertje met uitzicht op een gletsjer. Enorm genoten dus!

Nu ik niet meer dagelijks naar kantoor fietste moest ik een andere manier zoeken om genoeg te bewegen. Veel gewandeld dus dit jaar, bijna 650 kilometer! Niet alleen een blokje om in de pauze, maar ook lekker lange wandelingen en een paar meerdaagse tochten. Zo liepen we een prachtige tweedaagse route tussen Ommen en Lemele en het complete Schipbeekpad. Fijne mini avontuurtjes in eigen land.

Ondanks dat ik bijna geen artikelen heb gemaakt het afgelopen jaar (maar 16!) ging het met mijn bezoekersaantallen gelukkig wel goed. Na een dipje in maart werden de aantal bezoekers steeds hoger. In november passeerden de het zelfs de magische grens van 10.000! Heel cool om te zien dat mijn blog zo goed gevonden wordt en de content ook relevant genoeg is om te blijven hangen. Een goede motivatie om dit jaar weer meer te gaan bloggen ;).

Als laatste begon mijn vriend 1 december bij zijn nieuwe baan. Heel fijn en daarmee sloten we het jaar ook met iets positiefs af. Hopelijk hebben jullie ondanks Covid toch een mooi jaar gehad. Soms helpt zo’n lijstje wel om het een en ander te relativeren. Ik wens jullie een gezond en creatief 2021!

Dit artikel bevat affiliate links.

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.