Logeerkamer inspiratie

1 april 2020
Met deze periode van thuiswerken ben ik heel erg blij dat onze lattenwand op tijd af was, zodat we ons kantoortje op zolder konden installeren. Er staat nog wel een nieuw groot bureau op ons verlanglijstje, het bureau wat we nu hebben is veel te klein voor twee werkplekken, maar voor nu kunnen we hier prima werken! 

Nu ons kantoor naar zolder is verhuisd hebben we op de eerste verdieping een kamer over. Die kamer wordt de logeerkamer en hebben we hele toffe ideeën voor: daar willen we namelijk een heuse hotel chique logeerkamer van maken. Een logeerkamer met het gevoel van een luxe hotelkamer, waar onze logees heerlijk kunnen slapen. Ik neem je mee in onze plannen en laat je onze logeerkamer inspiratie zien!

Diep donkerblauw

Als eyecatcher in de kamer hebben we een muur in een mooie diepe donkerblauwe kleur geschilderd. Blauw staat voor rust en ontspanning, wat natuurlijk heel goed past bij een slaapkamer. Door voor een donkere tint te kiezen zal de kamer misschien iets kleiner ogen, maar daardoor ook juist wat knusser. Er zit een vrij groot raam in de kamer, waardoor de kamer van zichzelf gelukkig lekker licht is. Heb je een kamer die van zichzelf al vrij donker is? Dan wordt een donkere kleur op de muur de kamer misschien te donker.

Tegen deze muur komt het bed/bank te staan en het lijkt mij heel gaaf om daarboven een hele mooie print te hangen. Zo wordt het blauwe van de muur onderbroken en wordt de muur nog meer een eyecatcher. Door een print uit te zoeken waarin dezelfde soort blauw wordt gebruikt vloekt het niet met de muur, maar wordt het juist een mooi geheel.

Hout, groen en goud(geel)

Donkerblauw is een kleur die heel mooi combineert met hout en laat ik houten meubels nou ook heel mooi vinden! We hebben inmiddels al een hele mooie houten lamp hangen. Nu alleen nog een mooi houten bed/bank, kast en plankjes uitzoeken. Veel natuurlijke materialen/kleuren, aangevuld met veel groen (planten!). Voor de chique touch zijn een paar gouden accessoires natuurlijk een mooie aanvulling.

De foto helemaal bovenaan deze pagina is hoe onze logeerkamer er nu uit ziet met blauwe muur. Voor het idee even een bankje en plantje ervoor gezet. Hoe het er zo uit ziet en combineert wordt ik er al heel blij van! Om nog meer een idee te krijgen van hoe ik het in mijn hoofd heb vind je hieronder mijn volledige logeerkamer moodboard:

Hebben jullie een logeerkamer in huis? Ik ben benieuwd hoe jullie die hebben ingericht. Laat je een reactie achter?
Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.