De beste gratis timetrack app

12 februari 2020
Ik ben dol op lijstjes en alles wat daar mee te maken heeft. Ook het bijhouden van mijn uren vind ik erg interessant om te doen. Hoe lang doe ik erover om een bepaald boek te lezen of besteed ik teveel tijd met tv kijken? Het bijhouden van mijn uren helpt me om inzicht te krijgen in de manier waarop ik mijn tijd besteed. Dit doe ik met een gratis timetrack app.

Ook als zzp’er of freelancer is het belangrijk om je uren bij te houden. Zo krijg je inzicht in hoelang je met bepaalde opdrachten bezig bent en kun je makkelijker een inschatting maken voor nieuwe opdrachten. 

Helaas is het nog best lastig om een goede gratis timetrack app te vinden. Voor de meeste apps betaal je toch al snel €10 per maand voor het goedkoopste abonnement. Prima als je een goedlopende zaak hebt, maar als starter of hobbyist zijn dat kosten die je niet wil maken. 

Het was nog een flinke zoektocht om een goede app te vinden waarin je gratis je urenregistratie kunt bijhouden. De meeste gratis accounts hebben veel beperkingen en moet je al snel betalen om meer dan 2 projecten aan te maken. Ook waren veel apps vooral gericht op grotere bedrijven en hadden naast een urenregistratie ook uitgebreide boekhoudmogelijkheden en ritregistratiesystemen. Ik heb 2 apps voor je gevonden die, volgens mij, perfect zijn voor een beginnende freelancer of zzp’er.

Timetrack app Toggl

Toggl

Toggl is al een hele poos mijn favoriete gratis timetrack app. Hier houdt ik zowel privé als zakelijk mijn uren in bij. Doordat je heel makkelijk meerdere ‘workspaces’ kunt aanmaken kun je zakelijk en privé heel makkelijk gescheiden houden. Je uren kun je koppelen aan projecten en klanten. Zo kun je in één overzicht zien hoeveel uur je aan een bepaald project hebt besteed of hoeveel tijd die opdracht voor een klant je heeft gekost.

 

Voordelen

+ Overzichtelijke kalenderweergave.
+ Rapporten per project of klant.
+ Je projecten en klanten koppelen aan verschillende ‘Workspaces’, zo kun je makkelijk zakelijk en privé gescheiden houden.
+ Zowel een mobiele als desktop app beschikbaar.
+ Herinnering als je een poosje geen timer hebt lopen of als je al heel lang een timer hebt lopen.
+ Te integreren in planningsapps zoals Trello of Todoist.

 

Nadelen

– Het enige nadeel vind ik dat je met een gratis account niet kunt aangeven welke uren facturabel zijn en welke niet. Hiervoor moet je een Starter account hebben, deze kost $10 per maand. Dit kun je wel op te lossen door met tags te werken en al je facturabele uren een tag mee te geven. Zo kun je makkelijk zien hoeveel uur je kunt doorbereken aan de klant.

Timetrack app Keeping

Keeping

Naast Toggl komt Keeping ook erg goed uit de bus als gratis timetrack app. Ook hier heb je de mogelijkheid om klanten, projecten en taken aan te maken. Keeping heeft vrijwel dezelfde functies bij een gratis account als Toggl heeft, maar vind ik iets minder intuïtief qua starten van een timer en die toewijzen aan een klant of project.

 

Voordelen

+ Rapporten per project, klant of taak.
+ Mobiele app beschikbaar.

 

Nadelen

– Geen kalenderweergave.
– De rapporten, projecten en klanten zijn niet beschikbaar in de app. Als je deze wilt bekijken wordt je doorgestuurd naar de site.
– Geen mogelijkheid om verschillende ‘Workspaces’ aan te maken.
– Geen mogelijkheid om facturabele uren aan te geven in het gratis account. Dit kan wel in het Plus account, deze kost € 6,75 per maand.

 

Conclusie

Beide apps zijn qua basisfuncties eigenlijk vrijwel gelijk. Ook is er bij beide apps helaas geen mogelijkheid om je facturabele uren aan te geven met een gratis account. Toggl komt voor mij als winnaar uit de bus en is ook mijn favoriete gratis timetrack app. Toggl zit net wat logischer in elkaar, heeft net iets meer mogelijkheden en ziet er visueel ook aantrekkelijker uit. Doordat je elk project een eigen kleur kan geven zie je bij rapporten heel snel welk project het grootste deel van je tijd in beslag heeft genomen.

Ik ben benieuwd, gebruiken jullie een timetrack app en welke is jullie favoriet? Mocht je nog een app weten die nog beter is hoor ik het natuurlijk graag!

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.