16 Ideeën om je trap te pimpen

17 juni 2020
Toen ons huis werd opgeleverd was onze trap geschilderd met een mini laagje grondverf, die er na verloop van tijd ook echt niet meer uit zag. Nu, drie jaar later, hebben we eindelijk de trap geschilderd. Wat een verschil! Het enige wat we nu nog moeten doen is de leuningen vervangen en wat decoratie toevoegen ;). Ben je ook bezig om je trap op te knappen? Dan heb ik hier wat ideeën voor je om je trap te pimpen!

Kleur bekennen

Met een likje verf kan je trap omgetoverd worden van saai gebruiksvoorwerp naar een echte eyecatcher! Wij kozen voor witte zijkanten en de tredes en stootborden schilderden we grijs. Een rustige basis, de kleur komt wel in de decoratie. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om juist je trap te laten opvallen door deze in een mooie kleur te schilderen, of een patroontje toe te voegen zoals in de voorbeelden hieronder.

Veilig & mooi

Wij kregen standaard bij onze trap saaie houten leuningen. Prima voor de veiligheid, maar ziet er niet heel mooi uit. Gelukkig heb je voor een trapleuning genoeg keuze om iets uit te zoeken wat je wél mooi vind. Bijvoorbeeld een mooie zwarte stalen of een van steigerbuizen. Of schilder de houten leuningen in een mooie kleur!

Wanddecoratie

Nu je je trap hebt geschilderd en mooie leuningen hebt opgehangen is het tijd om de trap nog wat meer aan te kleden. Ga voor één mooie grote foto/schilderij of hang juist meerdere kleinere lijsten op, zodat elke hoek van de trap interessant is. Helemaal niet erg om op zo’n manier op je trap te lopen!

Ga voor groen

Naast wanddecoratie kun je de trap ook nog aankleden met plantjes! Hang ze aan de wand of zet wat kleine plantjes in een hoek van de trap. Zorg wel dat ze het lopen op de trap niet bemoeilijken.

Ideeën genoeg, nu nog uitvoeren ;). Ik ben in ieder geval al heel blij dat onze trap eindelijk geschilderd is, want dat zag er echt niet meer uit. Ik ben wel benieuwd hoe jullie trap er uit ziet. Laat je hieronder een reactie achter?
Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.