Femke Ontwerpt | Hoe het begon

11 maart 2020
Soms heb je een droom wat al jaren stiekem op de achtergrond borrelt. Maar om verschillende redenen komt dat niet verder dan vage ideeën. Dat was bij mij ook het geval met het idee om als freelancer aan de slag te gaan. Lees verder over het ontstaan van Femke Ontwerpt.

 

Freelance ontwerper

Voor wie mij al langer volgt weet dat ik als grafisch ontwerper werk bij Drukwerkdeal.nl. Een baan waar ik het nog steeds ontzettend naar mijn zin heb. Toch kriebelt het af en toe om meer te doen en klanten blij te maken met een mooi ontwerp. Het geeft me ontzettend veel energie als ik de ideeën van de klant kan vertalen naar iets tastbaars. En dat kan bijvoorbeeld een mooi geboortekaartje zijn, maar ook een logo of webdesign.

 

Niks te verliezen

Dit idee borrelde dus al een hele poos, maar deed ik eigenlijk niks mee. Tot ik op een gegeven moment de naam Femke Ontwerpt in mijn hoofd kreeg. Langzaam begon ik aan die naam te wennen en stiekem begon ik ook al een logo te ontwerpen. Maar nog had ik geen echt ‘Ja! Dit ga ik doen!’ gevoel. Totdat ik hier eens voorzichtig tegen mijn vriend over begon. En hij stelde heel terecht de vraag “Wat heb je te verliezen?”. Aangezien ik geen goede reden kon verzinnen om het niet te doen, ben ik er vanaf dat moment echt voor gegaan en ben ik mijn dromen om gaan zetten in concrete plannen.

 

Op naar de KVK

Na alles te lezen wat er te vinden was over btw, facturen en al het andere administratiegebeuren heb ik me eind februari officieel laten inschrijven bij de KVK. Dit maakt het plaatje helemaal compleet en ik ben nu dus officieel zzp’er! Stiekem wel een beetje spannend, maar ik heb er vooral heel veel zin in! Op de achtergrond ben ik al even bezig om mijn website te ontwikkelen, zodra die live staat deel ik dat natuurlijk ook hier ;). Tot die tijd vind je mijn portfolio hier op mijn blog.

Patroon Femke Ontwerpt
Ben je op zoek naar iemand die je geboorte-/trouw-/verhuiskaart op maat kan maken? Of misschien ben je ook onlangs voor jezelf begonnen en zoek je iemand die een logo en huisstijl voor je kan ontwerpen? Neem dan contact met me op via hallo@femkeontwerpt.nl. Ik heb er heel veel zin in om mooie dingen te gaan ontwerpen, hopelijk jullie ook ;).
Liefs FemkeGerelateerde artikelen

2 Reacties

  1. Annemieke

    Stoer hoor! Hartelijk gefeliciteerd met je eigen bedrijf! Heel veel succes.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.