DIY Versier je huis met pompoenen van papier

28 oktober 2020

Als je buiten loopt is het wel vrij duidelijk: het is weer herfst! Tijd om het in huis ook weer wat gezelliger te maken. Zet een hoop kaarsjes neer met wat herfstige spul wat je tijdens je boswandeling hebt opgescharreld. Maar het is misschien wel net zo leuk om tijdens een druilerige zondag zelf mooie herfstdecoratie te maken. Je kunt natuurlijk met echte pompoenen aan de slag gaan, maar je kunt ze ook van papier maken. In deze DIY laat ik je twee manieren zien om je huis te versieren met papieren pompoenen!

Pompoenen van papier

Wat heb je nodig

  • Mooie herfstige papiertjes
  • Potlood
  • Schaar
  • Lijm

Pompoenen van papier

Begin met het maken van 8 cirkels op het papier. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een passer of een rond glas. Zodra je de cirkels op papier hebt staan knip je deze uit. De cirkels vouw je vervolgens dubbel. Deze cirkels zijn de basis voor je pompoenen.

Nu je de cirkels hebt uitgeknipt en dubbelgevouwen is het tijd om ze aan elkaar te plakken. Plak de dubbelgevouwen cirkels bovenop elkaar. Als alle 8 de cirkels bovenop elkaar zijn gelijmd is het tijd om ze nog iets meer in een pompoenvorm te maken. Hiervoor knip je een beetje van de boven- en onderkant af.

Als je dat hebt gedaan is het tijd voor het laatste detail, namelijk het steeltje! Dit stukje papier plak je tussen het begin en eind van je stapel dubbelgevouwen cirkels. En nu heb je een pompoentje!

Pompoenen van papier

Tip: Gebruik verschillende formaten cirkels om zo een leuk groepje pompoenen te creëren.

Pompoenslinger

Naast de losse pompoenen kun je natuurlijk ook heel leuk een mooie slinger maken van papieren pompoenen. Knip 3 ovalen uit het papier en plak die op elkaar. Twee ovaaltje achter en één ovaal die daar je daar op plakt. Om iets meer 3D-effect te creëren zou je er ook nog een stukje karton of dik papier tussen kunnen plakken.

Vervolgens plak je er nog een stukje groen papier achter voor het steeltje en klaar is je eerste pompoen! Herhaal dit net zo vaak als je wilt om je slinger te vullen. Als je alle pompoenen af hebt hoef je ze alleen nog maar een touwtje te bevestigen. Je kunt de pompoenen aan het touw rijgen, of het touw achter de pompoentjes vastplakken.

En zo makkelijk maak je dus pompoenen van papier! Hebben jullie al herfstversiering in huis?

Liefs Femke

 

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.