Haal de herfst in huis met pompoenen

18 oktober 2017
Hoi, ik ben er weer! Vorige week kwam er helaas geen blog online. Ik had een erg drukke week en voelde me niet helemaal fit. Beetje jammer, want de week plaatste ik heel fanatiek twee posts. Die had ik dus beter kunnen verspreiden over de afgelopen twee weken ;).

Maar goed, daar komen jullie niet voor! In deze post wil ik jullie namelijk wat leuke ideeën laten zien om je huis in de herfstsferen te brengen, op een stylish manier. Namelijk met pompoenen!

 

Pompoenen als decoratie item

Bij pompoenen denk je misschien in eerste instantie aan Halloween, maar ik associeer ze ook heel erg met herfst. Je hoeft ze namelijk niet persé uit te hollen en er een eng gezicht uit te snijden. Je kunt pompoenen op elke manier beschilderen of versieren en zo passen ze in elk interieur!

Haal de herfst in huis met pompoenen. Een simpele DIY voor leuke herfst decoratie: pompoenen versieren!

DIY pompoenen versieren

Natuurlijk haalde ik zelf ook pompoenen in huis en ging er mee aan de slag. Ik heb twee totaal verschillende pompoenen waar ik mee aan de slag ging. Niet alleen de kleur is anders, maar ook het formaat én de vorm. Omdat ik het oranje en witte wel een mooi contrast vond besloot ik de pompoenen niet te beschilderen, maar het bij een patroontje te laten.

Ik ben voor eenvoudige patroontjes gegaan die zo uit de losse pols te tekenen waren. Zo had ik met een minimale inspanning een heel tof resultaat! Op de oranje flespompoen tekende ik met een witte krijtstift een streepjes patroon. Op de kleine witte pompoen tekende ik met een zwarte marker een driehoekjes patroon. Het resultaat vind ik echt heel leuk geworden. De pompoenen staan nu mooi te pronken in de vensterbank ;).

Haal de herfst in huis met pompoenen. Een simpele DIY voor leuke herfst decoratie: pompoenen versieren!

Inspiratie

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om pompoenen te versieren. Ga voor een patroontje of beschilder de pompoenen in mooi pastel tinten. Of schrijf er een quote op, versier ze met glitters, er is genoeg te verzinnen. Op Pinterest verzamelde ik een leuke inspiratie, bekijk het hieronder op mijn Pinterest bord!

Hebben jullie al (versierde) pompoenen in huis?

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

4 Reacties

 1. Maxxx

  Weer hartstikke leuk bedacht Femke!

  Antwoord
 2. Forever38.com (Vera)

  Superleuk idee. Simpel, makkelijk, minimale inspanning en maximaal resultaat. Ik houd ervan. Dank voor het delen !

  Antwoord
  • Femke

   Jij bedankt voor je compliment! 😀

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.