9x Creatieve make-up inspiratie voor een over-the-top look

4 augustus 2021
Een poos terug belandde ik tijdens een Instagram scrollsessie op een account van iemand die de meest creatieve dingen deed met make-up. Nu heb ik zelf echt niks met make-up. Een beetje mascara wil ik nog wel gebruiken en vooruit, als ik gek wil doen, ook een beetje lippenstift. Maar verder dan dat gaan mijn make-up looks eigenlijk niet. Maar na het zien van deze creatieve make-up looks kreeg ik zelfs zin om alles uit de kast te pakken. Uiteindelijk niet gedaan natuurlijk, maar ik heb wel 9 hele toffe en creatieve make-up inspiratie voor je verzameld in dit blog ;).  

1. De creatieve make-up looks van @makeupbysantaa

Heeft je make-up look net wat extra’s nodig? Dan vind je bij de make-up looks van Santa voldoende inspiratie. Geen complete beschilderde gezichten, maar wel hele toffe (en soms een beetje creepy) looks!

2. De creatieve karakters van @ludmilamua

Ludmila haalt alles uit de kast om de meest intrigerende personages te creëeren of na te maken. Bij elke post staat ook wel een korte TikTok video waarin ze kort laat zien hoe ze de look heeft gemaakt.

3. De mysterieuze fantasykarakters van @khaleesiisaa

De looks die ze maakt in combinatie met haar witte haar resulteren in fantastische mysterieuze karakters. Al schuwt ze het ook niet om een toffe gekleurde pruik te gebruiken! Ze haalt alles uit de kast om de look compleet te maken.

4. De kleurrijke make-up explosies van @crystalbruises

Als je door de feed van Lola scrollt komen de kleuren op je af. Haar creatieve make-up looks zijn een grote kleurexplosie. Daarnaast maakt ze veel gebruik van blikjes drinken als props of zelfs in haar make-up.

5. Van creatieve ooglooks tot complete make-up looks bij @hollierose.mua

Bij Hollie vind je creatieve ooglooks, volledig beschilderde gezichten en alles ertussen in. Scroll vooral ook naar beneden in haar feed voor de wat ‘simpelere’ looks (maar daarom niet minder gaaf).

6. De over-the-top make-up van @brookeellismakeup

De creatieve looks van Brooke zijn vaak lekker kleurrijk en over the top. Bekijk ook haar leuke TikTok filmpjes waarin ze in een paar stappen laat zien hoe de looks tot stand komen!

7. De subtiele en kleurrijke looks van @jamescharles

Je moet er even voor zoeken, maar tussen de ‘gewone’ make-up looks staan ook wat creatieve pareltjes. De subtiele en kleurrijke looks van James zijn allesbehalve saai!

8. De make-up looks met een creatief randje van @isastrawberry

Make-up looks met een creatief randje vind je bij Isabelle. Af en toe gaat ze voor een look waarbij ze haar hele gezicht beschilderd. Over het algemeen vind je vooral hele toffe ooglooks bij haar!

9. De hysterisch kleurrijke looks van @lenaaleew

Bij de Duitse Lena vind je een heleboel hysterische, kleurrijke en over-the-top looks. Haar creatieve make-up uitspattingen zijn een lust voor het oog!

Zoals je ziet kun je met make-up een compleet nieuw gezicht creëeren. Heel tof om te zien! Ik zou zelf niet weten waar ik moet beginnen (al helpen deze 21 tips vast een handje). Waarschijnlijk is beginnen bij een goede foundation geen gek idee. Verder kom je met wat gekleurde oogschaduw vast ook al een eind. Maar waarschijnlijk wordt voor de uitgebreide beschilderde gezichten iets van bodypaint gebruikt. Je merkt al dat ik hier geen verstand van heb, ik wordt vooral blij van kijken naar het eindresultaat ;). Als je trouwens op zoek bent naar een wat meer permanent kunstwerk op je lijf kun je natuurlijk ook voor een kunstzinnige tatoeage gaan ;).

Zijn jullie fanatieke make-uppers of zijn jullie meer van de basics?

Headerfoto: freestock on Unsplash

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.