9x Creatieve ideeën voor je bullet journal

30 mei 2021
Een bullet journal is een hele leuke, creatieve manier om je to do’s, afspraken, doelen, dromen etc. in bij te houden. Het fijne aan een bullet journal is dat je helemaal vrij bent om deze in te delen hoe jij het prettig vindt. Ik liet eerder al zien hoe ik bijvoorbeeld een bullet journal gebruik om mijn doelen te bereiken. Er is genoeg te vinden op het internet over hoe je een bullet journal gebruikt, dus daar zal ik niet al te veel over uitweiden. Om met een bullet journal te beginnen heb je gelukkig niet veel nodig. Wat tekenmateriaal, eventueel wat leuke washi tapes en natuurlijk een mooi notitieboek. Dus start met een bullet journal kopen, bekijk deze 9 creatieve ideeën en aan de slag!  

1. To do lijst

Je to do’s afvinken wordt een stuk leuker met deze mooie lijstjes. Gebruik vrolijke kleurtjes, ga aan de slag met een thema en creëer zo een mooie overzichtelijke takenlijst in je bullet journal.

2. Dagboek

In een mood tracker hou je jouw gemoedstoestand bij in je bullet journal. Kies een thema, maak een mooie ‘kleurplaat’ en kleur elke dag een vakje in. Een fijne laagdrempelige manier om tijd aan je gemoedstoestand te besteden en je houdt er ook nog een mooie plaat aan over!

3. Doelen bijhouden

Het stellen van doelen kun je zo groot of klein maken als je zelf wilt. Maar als je ze niet inzichtelijk maakt is de kans klein dat je er aan werkt om je doelen te behalen. Maak daarom een mooi overzicht van je doelen in je bullet journal!

4. Reisplannen

Droom je van een wereldreis of zijn er steden die je nog graag wilt ontdekken? Ook dat kun je kwijt in je bullet journal. Maak een mooi visueel lijstje of teken de wereldkaart waarin je de landen inkleurt die je al bezocht hebt.

5. Lees-/kijklijst

Maak de boeken die je hebt gelezen of films die je nog graag wilt kijken inzichtelijk in een mooi overzicht. Leuk om de indeling van de pagina aan te passen aan het onderwerp.

6. Motivatie

Je gestelde doelen halen is niet altijd even makkelijk. Een fijne quote of handige tips kunnen dan een goede stok achter de deur zijn.

7. Habit tracker

Routines en gewoontes aanleren en volhouden gebeurd niet van de ene op de andere dag. Maak per gewoonte een overzicht of verzamel al je routines in één overzicht.

8. Spaardoel

Geld sparen moeilijk? Niet als je het heel overzichtelijk en concreet maakt. Door je spaardoel visueel te maken in je bullet journal wordt sparen ineens veel leuker om te doen.

9. Boodschappenlijstje

Een bullet journal is ideaal om lijstjes in bij te houden, dus kan een maaltijdplanner en boodschappenlijstje natuurlijk niet ontbreken in je bullet journal!

Met deze 9 creatieve ideeën maak je van je lijstjes bijhouden in je bullet journal een feest. Ik ben heel benieuwd waar jullie je bullet journal voor gebruiken. Of misschien wil je na het lezen van deze blog wel een bullet journal kopen. Ik hoor het graag in de reacties hieronder!

Bron headerfoto: Estée Janssens on Unsplash

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.