5 Tofste nieuwe features in Adobe 2021

17 februari 2021
Elk jaar brengt Adobe een nieuwe versie van hun software uit. Vaak bomvol met nieuwe features. Zo ook de 2021 update. Voor Drukwerkdeal.nl schreef ik 3 uitgebreide blogs met alle nieuwe features van Adobe Photoshop, Adobe Illustrator en Adobe InDesign. Ik vertel je hier graag de 5 tofste nieuwe features in Adobe 2021.

Nieuwe features Adobe 2021 - Neural filters

1. Neural filters in Adobe Photoshop

BEen van de tofste nieuwe ontwikkelingen in Photoshop zijn de neural filters. Met deze filters maak je een persoon in een handomdraai 30 jaar ouder, van boos naar blij en pukkelig naar een perzikhuidje. Deze filters maken gebruik van ‘machine learning’ en zullen dus steeds beter worden. Ze werken nu nog niet altijd even goed, maar goed genoeg om onder de indruk te zijn. Dit beloofd wat voor de toekomst! Bij de foto’s hierboven heb ik mezelf in de middelste foto wat ouder gemaakt en bij de rechter iets minder blij. De linker is het origineel.

Nieuwe features Adobe 2021 - Sky replacement

2. Sky replacement in Adobe Photoshop

Soms ontkom je er niet aan om buiten foto’s te moeten maken terwijl het van dat typische grauwe Nederlandse weer is. Niet echt fotogeniek dus. Vaak worden de foto’s wel mooi, maar is die grijze lucht toch een doorn in het oog. En om er een andere lucht in te Photoshoppen is toch best wel een werkje. Gelukkig is daar nu de Sky Replacement functie in Adobe Photoshop. Met één druk op de knop wordt automatisch de lucht vervangen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten luchten en zelfs de kleuren van de voorgrond kun je laten aanpassen aan de lucht zodat het een mooi geheel wordt. Een hele toffe nieuwe functie die je heel wat Photoshopwerk kan besparen!

Nieuwe features Adobe 2021 - Mirror transform
Photo by Dose Media on Unsplash

3. Adobe Illustrator op de iPad

Alle illustratoren die graag met Adobe Illustrator werken kunnen hun hart ophalen met Illustrator op de iPad! De Adobe Illustrator app werkt ontzettend soepel en intuïtief en doet niet onder voor de dekstop versie. Adobe Illustrator op de iPad heeft zelfs wat extra functies die de desktop versie nog niet heeft. Zeker in combinatie met de Creative Cloud is dit een hele fijne uitbreiding van het Adobe pakket. Lekker op de bank op de iPad beginnen met wat eerste ideeën en die verder uitwerken op de desktop. De Creative Cloud synchronisatie gaat heel snel, dus het schakelen tussen iPad en desktop werkt ook heel soepel.

Nieuwe features Adobe 2021 - Mirror transform

4. Mirror transform in Adobe Illustrator

Voor de echte pietjes precies die graag mooie symmetrische afbeeldingen maken is de Mirror Transform een hele fijne nieuwe functie. Deze functie is alleen nog te gebruiken op Adobe Illustrator op de iPad. Ideaal om mooie patroontjes, perfect symmetrische vormen of elementen te maken.

Nog onbekend met Adobe Illustrator? Leer in 10 lessen de basis van Adobe Illustrator.

Nieuwe features Adobe 2021 - Share for review

5. Share for review in Adobe InDesign

Als laatste wil ik de nieuwe Share for review functie in Adobe InDesign benoemen. Misschien ken je het wel dat je eindeloos pdfjes aan het heen- en weer sturen bent met aanpassingen. Met Share for review is dit verleden tijd! Vanuit Adobe InDesign kun je een deelbare link aanmaken en die delen met je opdrachtgever. Je opdrachtgever kan vervolgens in de browser in je document aangeven welke dingen gewijzigd moeten worden. In het Review venster in Adobe InDesign zie je vervolgens alle wijzigingen real time verschijnen. Een hele fijne nieuwe functie en het einde van het v1.pdf, v2.pdf, def.pdf, nu-echt-def.pdf tijdperk ;).

Een heleboel toffe nieuwe features in Adobe 2021 en dit waren mijn 5 favorieten. Welke nieuwe functies kun jij niet wachten om uit te proberen?

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.