18 originele cadeautips

18 augustus 2021

Cadeautjes geven vind ik hartstikke leuk om te doen. Alleen het bedenken is soms nog wel een uitdaging. Vaak wil ik dan ook nog graag een origineel cadeau geven in plaats van een boek of giftcard. Met bruilofstcadeau ideëen heb ik al eens een blog gevuld. Dit keer een blog vol met originele cadeautips voor bijvoorbeeld een verjaardag.

bron: Bol.com

bron: Etsy

Voor de boekenwurm

In plaats van een boek cadeau te geven is een toffe boekenlegger een cadeau waar de boekenwurm ook nog wat aan heeft. Of zorg voor wat structuur in het uitleensysteem met een mini bibliotheekkit. Is er nog een stuk kale muur naast de boekenkast? Dan is dat de perfecte plek voor een art print met literaire quote!

bron: Bol.com

bron: FonQ

Duurzame cadeau’s

Wil je de ontvanger van je cadeau een handje helpen met wat duurzamer te leven? Dan is een uitwisbaar notitieboek een stap in de goede richting. De natuurliefhebbers maak je blij met een set zaaibommetjes of design bijenhotel.

bron: Bloompost

bron: Plantsome

Voor iemand met groene vingers

Een mini boompje is een perfect cadeau om cadeau te doen aan de planten liefhebbers onder ons. En bijkomend voordeel: dit mini-exemplaar past door de brievenbus dus kun je zelfs op afstand cadeau doen! Voor iemand die net begint met het kweken van groene vingers is dit boek een goede start om te beginnen met het stekken van je eigen planten. Weet je het echt niet meer? Dan is deze Plantsome giftcard ook zeker een leuk cadeau om te geven én krijgen!

bron: Bol.com

Voor de creabea

De creabea’s maak je natuurlijk blij met materialen voor hun bestaande hobby’s. Maar het is ook leuk om deze creatieve mensen wat nieuws te laten ontdekken. Bijvoorbeeld een mooie beginners borduurset of tof schilderen op nummer pakket. Maar een boek over bijvoorbeeld beginnen met handletteren is ook een erg leuk cadeau.

bron: Desenio

bron: Bol.com

Voor de spelletjesfanaat

Een origineel cadeau voor de fanatieke gamer is bijvoorbeeld een toffe poster met hun favoriete gamepersonage. Wil je iets minder nerdy? Dan is een subtiele poster met daarop de icoontjes van de controller die ze altijd in hun handen hebben een tof cadeau. Of daag de ontvanger uit met een nieuw gezelschapsspel, aan zo’n cadeau heb je zelf natuurlijk ook nog wat ;). Maar met een giftcard voor hun favoriete spel doe je de gamer misschien nog wel een groter plezier!

bron: Bol.com

bron: Bol.com

Voor de hobbykok

Leuke cadeau’s voor de hobbykok zijn (naast alweer een nieuw kookboek) bijvoorbeeld een oesterzwamkweekset of groentekweekset. Een leuke uitdaging om daar dan vervolgens een lekker gerecht van te maken. Nieuw recept bedacht? Die schrijft de hobbykok natuurlijk in het cadeau gekregen recepten invulboek.

Met deze 18 originele cadeautips is je inspiratie voor creatieve cadeau’s hopelijk wat geprikkeld! Vinden jullie het ook zo lastig om te bedenken wat je iemand gaat geven? Ik ben altijd blij als iemand gewoon een verlanglijstje heeft ;).

Bron headerfoto: Edgar Soto on Unsplash

Dit artikel bevat affiliate links.

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.