Verhuiskaart ontwerp New year, new home!

14 februari 2018
Als grafisch ontwerper vind ik het leuk om naast mijn werk ook af en toe met ontwerpen bezig te zijn. Ik maak veel fotoboeken voor mezelf en natuurlijk ontwierp ik onze verhuiskaart. Maar zo af en toe een ontwerp maken voor iemand anders vind ik ook heel erg leuk! Mijn broertje verhuisde eind vorig jaar naar een eigen woning en ik mocht voor hem zijn verhuiskaart ontwerpen. Ik vertel je graag iets meer over het ontwerp proces!

Ideeën verzamelen

Voordat je kunt beginnen met ontwerpen heb je een idee nodig. Ik vroeg mijn broertje dus om op zoek te gaan naar voorbeelden van kaarten en stijlen die hem aanspraken. Zo had ik een idee wat hij leuk vond. De tekst ‘New year, new home!’ was ook een van de dingen die hij erg leuk vond. Vlak voor het nieuwe jaar verhuisde hij en hij ging de kaarten als verlate kerst-/nieuwjaarskaart sturen.

BewarenBewarenBewarenBewaren

Maandoverzicht december | Ontwerp voor verhuiskaart, illustratie van auto
Verhuiskaart ontwerp New year, new home! | De illustratie van de auto is ingekleurd en zo goed als af.

Ontwerpen!

Nadat mijn broertje zijn ideeën had verzameld kon ik aan de slag. Hij vond het erg leuk om een geïllustreerde, lekker kleurrijke kaart te sturen welke wel een beetje grappig mocht zijn. Een auto met een kerstboom en volgeladen karretje was het idee wat ik uit ging werken. In Adobe Illustrator heb ik de illustratie gemaakt. Ik begon met het tekenen van de lijnen, daarna ben ik de kleur gaan toevoegen. Na een paar keer checken bij mijn broertje of het was wat hij in gedachten had ben ik de kaart gaan afmaken en heb ik de achtergrond toegevoegd. In Adobe InDesign heb ik als laatste de teksten toegevoegd.

Verhuiskaart ontwerp New year, new home! | De voorkant van de verhuiskaart heeft een illustratie van een auto met een kerstboom op het dak en een volgepakt aanhangertje.
Verhuiskaart ontwerp New year, new home! | Het ontwerp op de achterkant van de verhuiskaart heb ik vrij simpel gehouden, zodat alle aandacht uit gaat naar de informatie
Verhuiskaart ontwerp New year, new home! | De voorkant van de verhuiskaart met daarop een illustratie van een auto en de tekst 'New year, new home!'
Verhuiskaart ontwerp New year, new home! | Detail foto van de illustratie van de auto met aanhangwagen.

Het eindresultaat

Toen het ontwerp helemaal naar wens was kon ik de verhuiskaarten bestellen. Ik koos voor een mooi stevig papier met op de voorzijde een glansafwerking, zodat de illustratie mooi zou opvallen. De voorzijde van de kaart wordt volledig in beslag genomen door de illustratie, op de achterzijde heb ik eigenlijk alleen de achtergrond licht laten terugkomen zodat de gegevens goed zouden uitkomen. Op het eindresultaat ben ik best wel een beetje trots. Ik maak niet zo heel vaak illustraties, dus als ik het dan doe is het wel fijn als het lukt zoals je in gedachten hebt ;). Mijn broertje is ook blij met de kaarten, dus een geslaagde opdracht! 🙂

Vinden jullie het leuk om over het ontwerp proces te lezen? Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.