To do, or not to do? Mijn 5 tips voor de beste to-do app!

4 mei 2016
To-do lijstjes maken, ik hou er van en zou niet meer zonder kunnen! Ik merk dat ik zoveel meer rust in mijn hoofd heb als ik alles wat me bezig houdt opschrijf en lijstjes maak. Ik vind het heerlijk als ik mijn to-do lijst van de dag heb afgewerkt en ik overal een vinkje bij kan zetten. Voor het maken van mijn lijstjes gebruik ik graag een app, die overal mee synced, zodat ik altijd en overal bij mijn lijstjes kan. Ben je ook net zo’n lijstjes lover als mij en ben je op zoek naar een goede app? Hieronder vind je mijn tips!

 

Taasky

Taasky is de perfecte app voor iedereen die op zoek is naar een overzichtelijke manier om een to-do lijst te maken. Naast dat je heel makkelijk je taken in de app toevoegt kun je ze ook onderverdelen in verschillende lijsten én kun je een vervaldatum en reminder instellen zodat je niks meer vergeet.

+  Taken sorteren in lijsten
+  (Herhaalde) Vervaldatums en reminders

–  Alleen voor iOS en Mac OSX
–  Geen mogelijkheid voor subtaken
–  Lijsten en taken kunnen niet gedeeld worden

To-do lijst - Taasky
To-do lijst - Taasky
To-do lijst - Taasky
To-do lijst - Taasky

Taasky is te verkrijgen als iPhone app (€1,99) en Mac app (€3,99).

 

Any.DO

Any.Do is een wat uitgebreidere app dan Taasky. Net zoals bij Taasky kun je verschillende lijsten maken om je taken te sorteren, maar in tegenstelling tot Taasky kun je met Any.Do wél subtaken aanmaken én je taken of lijsten delen met meerdere personen. Verdere extra’s zijn het toevoegen van notities en bestanden aan je taken. Natuurlijk kun je net zoals in Taasky ook (terugkerende) vervaldatums en reminders toevoegen aan je taken.

+  Subtaken aanmaken
+  Lijsten taken delen met meerdere personen
+  Notities en bestanden toevoegen aan je taken
+  Herinneringen en reminders instellen

–  Beperkte mogelijkheid voor terugkerende taken
–  Vervaldatums moeten altijd een tijd bevatten
–  Overzicht met alle taken is niet altijd even overzichtelijk

To-do lijst - AnyDO
To-do lijst - AnyDO
To-do lijst - AnyDO
To-do lijst - AnyDO

Any.Do is beschikbaar als app voor iOS, Android en Mac én als webapp en Chrome-extensie (allemaal gratis). Je hebt de mogelijkheid om te upgraden naar een Premium account met meer opties, dit kost €2,99 (per maand) of €26,99 (per jaar).

 

Todoist

Todoist en Any.Do lijken erg veel op elkaar. Het grootste verschil is dat je bij Todoist de mogelijkheid hebt om sublijsten aan te maken en de subtaken worden net wat duidelijker weergegeven dan bij Any.Do. Verder zijn de mogelijkheden om taken te laten terugkeren in Todoist erg uitgebreid, maar kun je geen herinneringen toevoegen wat bij Any.Do wel kan (dit is bij Todoist een Premium functie). Todoist heeft dan wel weer een leuk extraatje: Karma punten om je productiviteit hoog te houden.

+  Subtaken toevoegen
+  Taken onderverdelen in lijsten én sublijsten
+  (Terugkerende) Deadlines toevoegen
+  Lijsten en taken delen met meerdere personen

–  Herinneringen zijn een Premium functie
–  Notities, labels en filters zijn Premium functies

To-do lijst - Todoist
To-do lijst - Todoist
To-do lijst - Todoist
To-do lijst - Todoist

Todoist is beschikbaar als app voor Android (telefoon, tablet & watch), iOS (iPhone, iPad & watch), Mac OS X en Windows én als webapp, Chrome-, Firefox en Safari-extensie (allemaal gratis). Een Premium account kost €29,- per jaar.

 

Wunderlist

Wunderlist is eigenlijk een combinatie tussen Any.Do en Todoist, met als grootste verschil dat Wunderlist niet zo’n modern, plat design heeft als de andere twee (al is dat vooral in de computer app het geval, de mobiele apps zijn inmiddels met de tijd mee gegaan). Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat Wunderlist geen goede app is, want dat is ‘ie zeker wel! Net zoals in Todoist heb je een overzicht met je taken van vandaag en de komende week en net zoals Any.Do kun je herinneringen, notities en bestanden toevoegen. Een lekkere overzichtelijke app waarin je ook erg makkelijk met meerdere mensen aan projecten kunt werken.

+  Uitgebreide mogelijkheid voor terugkerende taken
+  Herinneringen, notities, bestanden, subtaken en tags toevoegen
+  Lijsten sorteren in mappen
+  Lijsten en taken delen met meerdere personen

–  Verplicht een afbeelding of patroon als achtergrond (je kunt niet voor een cleane witte achtergrond kiezen)

To-do lijst - Wunderlist
To-do lijst - Wunderlist
To-do lijst - Wunderlist
To-do lijst - Wunderlist

Wunderlist is beschikbaar als  app voor Mac OSX, Android (telefoon & tablet), iOS (iPhone, Tablet & Watch), Windows (telefoon & laptop) en Chromebook én als webapp (allemaal gratis).

 

Trello

Trello is net wat anders dan de apps hierboven. In plaats van lijsten maak je borden aan en in plaats van taken heb je kaarten. Aan kaarten kun je o.a. een omschrijving, checklist, labels, bestanden en vervaldatums toevoegen. Een bord kan lijsten bevatten om een status aan je kaart te geven. Trello is vooral handig als je met meerdere mensen aan projecten werkt, of zelf aan veel projecten tegelijkertijd werkt. Je ziet namelijk precies wie waar mee bezig is en wat er nog moet gebeuren.

+  Overzichtelijk verschillende projecten beheren
+  Checklists (subtaken) toevoegen aan je taken
+  Vervaldatums met herinnering toevoegen
+  Met teams aan meerdere projecten werken
+  Kalender overzicht beschikbaar

–  Niet als computer app beschikbaar, alleen een webapp
–  Je kunt geen terugkerende taken toevoegen
–  Je taken/kaarten kun je niet als voltooid markeren
–  Kan onoverzichtelijk zijn als je met veel mensen aan veel verschillende projecten werkt (geen goed overzicht van je eigen taken)

To-do lijst - Trello
To-do lijst - Trello
To-do lijst - Trello
To-do lijst - Trello

Trello is beschikbaar als app voor iOS (iPhone, iPad & Watch), Android en Kindle én als webapp (allemaal gratis).

 

Pen & papier

Ondanks mijn liefde voor apps gebruik ik daarnaast toch nog steeds pen & papier voor mijn lijstjes. Een mooi notitieboekje en dan met verschillende kleurtjes een zo overzichtelijk mogelijk lijstje maken. Pen & papier gebruik ik eigenlijk alleen voor speciale lijstjes. Bijvoorbeeld ingrediënten voor een taart, dingen die ik op vakantie wil doen of ideeën voor mijn blog! Kan ik lekker strepen ;).

To-do lijst notitieboek
To-do lijst notitieboek

Conclusie

Ben je op zoek naar een simpele, niet al te uitgebreide app? Dan is Taasky de app die je zoekt. Any.Do, Todoist en Wunderlist zijn wat uitgebreider en lijken erg op elkaar. Toch hebben ze alle drie net wat functies minder of extra, waardoor ze net wat van elkaar verschillen. Trello is vooral handig als je aan meerdere projecten tegelijk werkt, of als planning tool voor teams.

Dit waren mijn tips voor de beste to-do apps. Ik ben benieuwd wat jullie favoriete tool is! En zouden jullie het interessant vinden om van deze apps (of van 1 specifiek) een uitgebreide review te lezen? Ik hoor het graag van jullie in de comments!

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

2 Reacties

 1. Trui Lagae

  Dag Femke,

  Benieuwd welke app het handigste werkt als je een bepaalde set van subtaken telkens opnieuw wil laten terugkeren? Even concreet: stel dat ik evenementen organiseer, dan wil ik zelf handmatig de naam van het evenement + de datum invullen. Daarnaast wil ik graag éénmalig een reeks taken definiëren met een backplanning bv – 9 weken de uitnodiging versturen, – 6 weken de catering bestellen etcetera. Als ik dan dus een nieuw evenement toevoeg met de einddatum, zou ik graag automatisch in mijn to do lijstje op 9 weken voordien de taak “Evenement X – uitnodiging versturen” zien verschijnen…
  Vind je dit in 1 van deze apps terug aub?

  Alvast bedankt,

  Trui

  Antwoord
  • Femke

   Hallo Trui, ik gebruik op het moment Notion heel veel. Daar zijn ook mogelijkheden om taken terug te laten keren. Meer over Notion lees je in dit blog.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Week report #21 - Streets Ahead - […] deze blogpost vind je een overzicht met allerlei apps voor to do lijstjes, inclusief plus- en minpunten per app.…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.