Tip: Shutterstock plugin voor Photoshop

12 oktober 2016

Vandaag heb ik een hele handige plugin voor jullie: Shutterstock heeft namelijk een (gratis) plugin uitgebracht voor Photoshop! Als je veel gebruik maakt van stockfoto’s van Shutterstock is dit echt een hele fijne toevoeging in Photoshop. Waarom? Dat ga ik je nu vertellen:

Snel stockfoto’s zoeken zonder Photoshop te verlaten

Natuurlijk het eerste grote pluspunt: je hoeft Photoshop niet meer te verlaten om een stockfoto voor je project te vinden! Als je de plugin hebt geïnstalleerd vind je deze terug in Photoshop onder Window > Extensions. Vanuit Photoshop heb je nu direct toegang tot alle beelden op Shutterstock!

Foto’s eerst uitproberen voordat je ze koopt

Vooral deze mogelijkheid vind ik een groot voordeel waardoor ik eerder de plugin zou gebruiken dan de site. Je kunt namelijk de foto’s eerst uitproberen voordat je ze daadwerkelijk aanschaft! Je selecteert de foto die je wil gebruiken en sleept die in je Photoshop bestand. Vervolgens kun je alle bewerkingen er mee uitvoeren die je maar wil. Natuurlijk is dit wel een versie van lagere kwaliteit en met watermerk, maar om uit te proberen is het ideaal. Blijkt het beeld dan niet te werken heb je nog niet hoeven betalen. En als je het beeld wel geweldig vind kun je heel makkelijk via de plugin de foto kopen. De foto met watermerk wordt dan vervangen door de gelicenseerde versie, zo blijven al je bewerkingen behouden. Ideaal!

bron: Shutterstock

Zoek afbeeldingen op kleur, emotie of thema

Nog een leuk extraatje; je kunt je afbeeldingen zoeken door middel van voorgestelde groepen zoals kleur of emotie. Natuurlijk is het ook mogelijk om beelden te zoeken via de zoekbalk. Vind ik vaak wel de makkelijkste manier ;).

bron: Shutterstock

Snel je eerder gekochte afbeeldingen terugvinden

Naast dat je beelden kunt zoeken kun je ook snel je eerder gekochte foto’s terugvinden. Handig als je een al eerder gebruikt beeld nog een keer nodig bent. Met een paar klikken heb je de foto weer toegevoegd aan je Photoshop project.

bron: Shutterstock

Eindoordeel

Ik vind deze plugin echt handig, vooral omdat je de beelden eerst kunt uitproberen voordat je ze echt koopt. Wel merk ik dat ik nog een beetje moet wennen dat ik de plugin heb, ik ga uit automatisme toch nog steeds naar de site ;). Als je nog niet precies weet waar je naar op zoek bent en eerst inspiratie op wil doen is de site ook wel wat handiger. Maar voor projecten waar je al wat verder bent dan de conceptfase en je precies weet welke beelden je zoekt is deze Shutterstock plugin echt geweldig!

Overtuigd?

Ik ben overtuigd en gebruik de plugin regelmatig. Mocht je ook overtuigd zijn kan je de plugin helemaal gratis downloaden via deze Shutterstock pagina. Op dit moment alleen voor de Mac en in het Engels helaas. Wel kun je je inschrijven om een melding te ontvangen zodra er andere versies beschikbaar zijn.

Zouden jullie deze Shutterstock plugin gaan gebruiken?

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.