Review Professional Line fotoboek van Saal Digital

2 september 2020

Een poos geleden kwam ik een oproep tegen op Instagram van Saal Digital. Ze zochten mensen om hun Professional Line fotoboek te testen. Aangezien ik nog een aardige to-do lijst heb met fotoboeken die ik wil maken, besloot ik me ervoor in te schrijven. Niet veel later kreeg ik de bevestiging dat ik een fotoboek mocht testen, kreeg ik een kortingscode toegestuurd en kon ik aan de slag! Ik maakte een fotoboek van het bouwen van ons huis. Hieronder lees je mijn review van het Professional Line fotoboek van Saal Digital.

Professional Line fotoboek

Bij Saal Digital heb je de keuze uit verschillende soorten fotoboeken, maar ik mocht een Professional Line Fotoboek testen. Deze lijn fotoboeken worden gemaakt van hoogwaardige kwaliteit fotopapier, waarbij je de keuze hebt uit mat of glanzend fotopapier. Verder kun je kiezen uit een kaft van kunstleer of een luxe cover met acrylglas. Qua formaten heb je de keuze uit 2 liggende, 1 staande en 2 vierkante formaten.

Binnenzijde Professional Line fotoboek

Ontwerpen

Bij Saal Digital heb je de mogelijkheid om een pdf uploaden, zodat ik mijn fotoboek zoals gewoonlijk in Adobe InDesign kan ontwerpen. Er zijn templates beschikbaar, zodat je zeker weet dat je het goede formaat aanhoudt, en ook een exportprofiel om je ontwerp met de juiste instellingen naar een pdf te exporteren. Daarnaast kun je de fotoboeken ook ontwerpen in hun eigen software en hebben ze zelfs een mobiele app om je fotoboek in te ontwerpen. Het uploaden van de pdf werkte erg makkelijk en ook was er goed uitgelegd aan welke voorwaarden de pdf moest voldoen.

Kwaliteit fotoboek

Toen ik mijn fotoboek ontworpen had was het tijd om deze te bestellen. Ik koos voor een staand fotoboek van 22 x 30 cm, 30 pagina’s mat fotopapier en een acryl cover gecombineerd met zwart kunstleer. De acryl cover gecombineerd met zwart kunstleer is niet iets wat ik zelf snel zou kiezen, maar was nu leuk om uit te proberen. De foto van ons huis komt heel mooi uit op de acryl cover. Doordat het acryl 5 mm dik is geeft het een extra dimensie aan je foto. Wel is het acryl gevoelig voor krassen, dus daar moet je wel voorzichtig mee zijn.

Het matte fotopapier in de binnenzijde laat mijn foto’s ook erg mooi uitkomen. De vlakliggende pagina’s geven het geheel ook een extra luxe uitstraling. Wel vind ik het jammer dat direct op de linkerpagina de foto’s al beginnen. Ik had zelf een extra witte pagina wat mooier gevonden. Die had ik ook zelf kunnen toevoegen door de eerste pagina leeg te laten, maar ik vond de extra pagina’s iets te prijzig om hier voor te kiezen.

Professional Line fotoboek close-up cover
Professional Line fotoboek close-up binnenzijde

Klantenservice

Bij levering was mijn fotoboek helaas beschadigd geraakt. Gelukkig was de klantenservice erg goed en kon ik heel simpel via een keuzemenu mijn klacht indienen. Binnen een week had ik alweer een nieuw fotoboek in huis. Erg fijn dat ik dit zonder gedoe zelf kon regelen via de site en ik niet eerst hoefde te bellen of uitgebreid mailcontact hoefde te hebben.

Professional Line fotoboek Saal Digital

Conclusie

Het Professional Line fotoboek is een mooi luxe, professioneel uitziend fotoboek. De acrylcover is leuk als je een foto op de voorzijde wilt, maar zal ik een volgende keer niet zo snel meer kiezen i.v.m. de krasgevoeligheid. De prijs is wel iets aan de hoge kant. Dit fotoboek met 30 pagina’s kost rond de €80,-. Voor dit luxe fotoboek is dat een prima prijs, maar voor mijn ‘gewone’ vakantiefoto’s vind ik het iets te veel geld.

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.