Redesign | Delicata chocoladerepen

8 november 2017
Zoals jullie vast gemerkt hebben ben ik dol op chocolade (ik blogde eerder al over de mooiste chocoladerepen). Ik vind het dan ook heerlijk om nieuwe smaken uit te proberen of smaken te herontdekken. Naast de chocolade zelf kan ik een gave verpakking ook heel erg waarderen. Toen ik een poos terug door het chocoladegangpad liep van mijn favoriete supermarkt werd mijn vormgeversoog dan ook getrokken door de vrolijk gekleurde Delicata chocoladerepen…

 

Delicata chocoladerepen

Eerlijk gezegd zijn deze repen me nog nooit opgevallen en wist ik ook niet dat dit het huismerk was. Zo onopvallend waren de repen dus eerst. Met het nieuwe ontwerp van de repen hebben ze in ieder geval al bereikt dat ze beter opvallen. Naast dat de repen een nieuwe look hebben gekregen is het assortiment ook enorm uitgebreid. Het assortiment bestaat uit meer dan 30 smaken en wordt onderverdeeld in de volgende thema’s:

Redesign Delicata chocoladerepen, nieuwe kleurrijke verpakkingen | Everyday Happiness

Everyday Happiness

De Everyday Happiness repen zijn eigenlijk de standaard repen, zoals melk, wit en puur. Het ontwerp bevat twee kleuren, bijpassend bij de smaak. Verder is er vooral met de typografie gespeeld. Vrolijke, maar simpele repen met weinig poespas zoals de smaken ook zijn.

Redesign Delicata chocoladerepen, nieuwe kleurrijke verpakkingen | Sparkling Happiness

Sparkling Happiness

Zoals de Appie het zelf omschrijft: “Stralende chocolade met sprankelende smaken”. Dit zijn de smaken die je ook van Tony’s kent, zoals de gezouten karamel, maar ook puur walnoot vijg of melk stroopwafel. Ook hier is de vormgeving van de reep weer bijpassend bij het thema. Net wat kleurrijker en met meer elementen dan de Everyday Happiness lijn, zoals de smaken ook zijn. Bij deze repen is de typografie heel rustig en gaat alle aandacht naar het kleurrijke patroon.

Redesign Delicata chocoladerepen, nieuwe kleurrijke verpakkingen | Discover Happiness

Discover Happiness

Met deze repen ga je inderdaad op ontdekkingstocht. De smaken klinken erg exotisch en maken me erg nieuwsgierig. Erg tof dat voor de vormgeving dan ook foto’s van de ingrediënten is gebruikt. Zo zijn het toch kleurrijk en speelse repen, al staan ze qua design wel erg ver af van de vorige twee.

 

Original Happiness

Zoals je ziet heb ik geen foto van deze repen, omdat ik ze in het schap gewoon totaal over het hoofd heb gezien. In tegenstelling tot de andere repen wordt hier gebruik gemaakt van toch wat donkerdere kleuren en is de speelsheid ver te bekennen. De vormgeving is vrij klassiek, wat wel past bij de smaken (repen met verschillende cacaoherkomsten), maar niet bij de rest van de stijlen.

Nieuw ontwerp, nieuw Instagram kanaal

Met het nieuwe ontwerp lijkt de Albert Heijn een nieuwe, hippere weg in te willen slaan. De reclame rondom deze ontwerpen Is ook lekker kleurrijk en opvallend en ze hebben zelfs een Instagramaccount voor de repen in het leven geroepen. Ook die gaat in dezelfde, kleurrijke stijl verder. Leuk, maar ik ben benieuwd of het kanaal lang actief in gebruik blijft of dat het een ‘fase’ is.

 

Happy?

Met alle nieuwe ‘Happiness’ repen kun je haast niet anders dan blij zijn, want het kleurrijke, vrolijke  design zorgt voor een glimlach op je gezicht. Mijn favoriete stijl is die van de Discover Happiness lijn. Door de witte basis knallen de foto’s eraf. De andere repen komen qua stijl erg dicht in de buurt van de Tony’s repen. Doordat er voor de Discover lijn foto’s zijn gebruikt vallen deze repen extra op in het chocoladevak.

Maar goed, genoeg gekletst over chocolade, ik ga een van die bijzondere smaken uitproberen! Hebben jullie de nieuwe Delicata chocoladerepen al ontdekt? En wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp?

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.