Persoonlijke update: Huisje, boompje

9 november 2016

Vandaag een persoonlijke update op mijn blog, want ik heb leuk nieuws! Als je me volgt op Pinterest kun je het misschien al wel raden ;). Samen met mijn vriend heb ik een huis gekocht! Na toch wel een aardige zoektocht hebben we dan eindelijk óns huis gevonden. Echt een droom die uitkomt!

Dreams coming true

We waren dus al best wel een poos op zoek. Vooral omdat we het liefst een nieuwbouwhuis wilden en daarin is de keus hier in de regio niet heel groot. In ieder geval minder groot dan bij bestaande huizen. Uiteindelijk sprak dit project ons wel aan, helaas waren de huizen al verkocht of stonden ze in optie. We hebben ons toch maar op de wachtlijst laten zetten, want je weet maar nooit ;). En toen ineens kregen we op een vrijdagmiddag in april een telefoontje van de makelaar dat er een huis vrij was gekomen! Een hoekwoning! Een echt grote mensen huis! We waren door het dolle en zaten die maandag erna aan tafel bij de makelaar. Wij hadden nu de eerste keus, dus als we de woning wilden was het voor ons. Wauw! We hoefden er niet lang over na te denken, we hadden er direct een goed gevoel over. Dit wordt ons huis! Een maand later zaten we weer bij de makelaar, nu om de koop- en aanneemovereenkomst te tekenen.

femke blogt - contract tekenen

Spannend!

En toen was het tijd om de hypotheek te regelen. Ook daar komt veel bij kijken, maar alle officiële handtekeningen zijn nu gezet, dus nu kunnen we ons met leukere zaken bezig houden ;). Want het leuke aan een nieuwbouwhuis is toch wel dat je alles naar eigen wens kan maken en het zo helemaal jouw huis wordt. Het nadeel daarvan is dat het toch wel wat keuzestress oplevert. Want je moet echt overal over na gaan denken. Niet alleen over welke vloer je er in gaat leggen, maar ook over de deurklinken, vensterbanken en zelfs stopcontacten. Toch vind ik het vooral leuk, want het betekend wel dat het echt óns huis wordt!

3D huis

3D impressie van de woonkamer, gemaakt op Homestyler.com

Let’s decorate!

De officiële dingen zijn allemaal geregeld, dus nu kunnen we ons op de inrichting storten! Dacht ik. Ondertussen besloten we om de huur alvast op te zeggen en tijdelijk bij de ouders van mijn vriend te gaan wonen, om zo wat kosten te kunnen besparen. We zitten dus nu al tussen de verhuisdozen! Tussen het verhuizen en woonwinkels bezoeken door ga ik heel hard mijn best doen om gewoon te blijven bloggen. Want dat vind ik te leuk om mee te stoppen. Wel zullen er waarschijnlijk iets meer huis-/interieur artikelen online komen, maar dat vinden jullie vast niet erg :). Oh, en mocht je geïnteresseerd zijn in interieur inspiratieplaatjes volg me dan ook op Pinterest, daar heb ik inmiddels een heleboel interieur pins verzameld ;).

3D huis

3D impressie van de keuken, gemaakt op Homestyler.com

Hebben jullie ervaring met het kopen en inrichten van een nieuwbouwhuis? Ik ben heel benieuwd naar jullie tips! 🙂

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

2 Reacties

 1. Dionne

  Wat spannend! Gefeliciteerd!

  Antwoord
  • Femke

   Dat is het zeker! Dankjewel 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.