Onze verhuiskaart, het eindresultaat!

9 augustus 2017
Nu we echt verhuisd zijn hebben we onze familie en vrienden natuurlijk een verhuiskaart gestuurd. Ik liet je in april al de eerste schetsen zien, vandaag is het tijd voor het eindresultaat!

De kaart is bijna geworden zoals de schetsen. We hebben alleen uiteindelijk voor een ongevouwen kaart gekozen in plaats van een gevouwen kaart. Verder is het eigenlijk geworden zoals ik in gedachten had en ben ik ook echt heel blij met het eindresultaat!

Onze verhuiskaart, het eindresultaat! | De voorkant en achterkant met een lijntekening van onze woning en plattegrond van de straat

De kaart

Op de voorkant van de kaart staat een mooie strakke lijntekening van ons huis. Daaronder rode kwaststrepen om het wat speelser te maken en aan het verhuizen/verven te linken.

Op de achterkant staat natuurlijk ons nieuwe adres (voor de privacy even geshopt in ‘Straatnaam’ en ‘Plaatsnaam’) met daarboven een kaartje met de locatie van ons huis. Dit kaartje heb ik overgetrokken van Google Maps (ook hier even de straatnamen weggeshopt), met de belangrijkste straten zichtbaar. Onder onze namen stonden nog onze telefoonnummers en email adres, maar ook deze heb ik even weggeshopt ;).

Onze verhuiskaart, het eindresultaat! | Envelop met washi tape als sluitsticker en gepersonaliseerde postzegel

De envelop

Een feestelijke kaart verdiend een feestelijke envelop. Daarom hebben we gekozen voor metallic envelop. Daar zit een subtiel glittertje in en is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Wij kozen voor een antraciet grijze envelop, lijkend op de kleur die we ook op de kaart gebruikten.

De envelop plakten we dicht met een washi tape met huisjes erop. Verder hadden we een hele toffe gepersonaliseerde postzegel. Hierop liet ik de lijntekening van ons huis, de straatnaam en de rode kwaststrepen drukken zodat het paste bij de kaart. Ik weet niet of het de ontvangers van de kaart is opgevallen, maar ik vond het wel een leuk detail.

Voor het ontwerpen van de kaart gebruikte ik Adobe Indesign, de lijntekening van ons huis en de plattegrond van de straat maakte ik in Adobe Illustrator. Ondanks dat het heel lastig is om voor jezelf wat te ontwerpen (het is nooit perfect) vind ik het echt heel tof om te doen, omdat je het echt kan maken zoals jij wil. En volgens mij is dat best geslaagd :).

Maken jullie ook graag zelf kaarten?

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

4 Reacties

 1. Jeanine

  Super mooie kaart is het geworden. Echt persoonlijk op deze manier.

  Groetjes, Jeanine

  Antwoord
 2. Saskia / iliveformydreams.com

  wat een leuk kaartje. Heel erg veel plezier in jullie woning!

  Antwoord
  • Femke

   Dankjewel Saskia! 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.