Onze housewarming + (decoratie)tips!

27 september 2017
Bij een nieuw huis hoort natuurlijk een housewarming. Afgelopen zondag gaven wij onze housewarming en we kunnen terugkijken op een erg geslaagde middag! Het is toch wel bijzonder, zo’n eerste feestje in ons nieuwe huis.

Ik vindt het zelf erg leuk om met feestjes veel lekkere hapjes te maken en het huis mooi te versieren. In dit blog wil ik je graag laten zien hoe onze housewarming eruit zag én geef ik je ook nog wat tips als je zelf een housewarming wil geven.

 

Voorbereiding

Zodra je hebt besloten dat je een housewarming wil geven is het tijd om een datum te prikken én te bepalen wie je uit wil nodigen. Wel verstandig om in ieder geval een maand van tevoren de uitnodiging te sturen, zodat je gasten de datum op tijd kunnen blokken in hun agenda.

Wij stuurden de uitnodiging via WhatsApp, maar kwamen er wel achter dat dit misschien niet het perfecte middel hiervoor is. We kregen vrijwel geen reacties en moesten er appjes achter aan sturen voordat we wisten wie er wel of niet kwamen. Als je een kaart stuurt worden mensen er eerder aan herinnerd, omdat je deze dan waarschijnlijk (bijna) elke dag ziet. Een appje verdwijnt al snel onderaan de lijst.

Onze housewarming | De dranken met fruitwater in een drankdispenser, feestelijke bekers en rietjes

Eten & drinken

De uitnodigingen zijn eruit, je weet wie er komt, nu kun je gaan nadenken over de invulling van je housewarming! Wij kozen voor een borrel met een vanaf tijd en communiceerden dat ook naar onze gasten. Zo wisten zij ook waar ze aan toe waren.

Bij een borrel horen natuurlijk hapjes! Het leek mij wel leuk om een soort buffetje te maken met veel eten en drinken waar iedereen zelf van kon pakken waar ze zin in hadden. Zo hadden wij ook onze handen vrij om onze gasten een rondleiding te geven door ons huis!

Ik hou heel erg van bakken, dus besloot om naast hartige hapjes ook zoete hapjes op tafel te zetten! Ook omdat onze borrel vrij vroeg begon (14u) en je ‘normaal’ begint met thee/koffie en wat lekkers en daarna pas gaat borrelen vond ik het wel leuk om het te combineren tot een soort high tea/wine/beer ;). Ik maakte ongeveer de helft van de hapjes zelf (met hulp van mijn moeder, bedankt mam! 🙂 ).

Het drinken zette ik op het aanrecht, de witte wijn in een wijnkoeler en het bier in een grote schaal ijsklontjes. Ook zette ik een zo’n glazen pot met kraantje (heet dat een drankdispenser?) neer met daarin water en fruit. Dat is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog feestelijk uit!

Onze housewarming | Verschillende dranken en fruitwater in een handige drankdispenser met kraantje.
Onze housewarming | Hoek met drinken en hapjes
Onze housewarming | Cheesecake bars met zelfgemaakte prikkers
Onze housewarming | Cakejes met zelfgemaakte prikkers
Onze housewarming | Hapjes met zelfgemaakte prikkers
Onze housewarming | Hapjes met zelfgemaakte prikkers

Decoratie

Bij een feestje horen in ieder geval slingers en ballonnen (vind ik ;)). Je kunt kiezen voor een (kleur)thema, mijn thema was vooral feestelijk, haha. Als ik mezelf iets meer voorbereidingstijd had gegund had ik ook wat meer versieringen zelf gemaakt, in dit geval heb ik vooral de Hema geplunderd ;).

Nu ik de foto’s zo terugkijk is mijn thema vooral confetti. Ik had papieren bordjes met stippen, vlaggetjes met stippen, ballonnen met confetti er in en ik strooide confetti op de tafels. Verder kwam ik bij de Hema nog krijtbord vlaggetjes tegen. Super handig, want je kunt zo heel makkelijk een wisselende boodschap op de vlaggetjes zetten, zonder zelf steeds een nieuwe slinger te maken.

Wat ik wel zelf maakte was het bordje wat boven te tafel hing met ‘food’ en ‘drinks’ er op geschreven en de prikkers in de hapjes. De bordjes maakte ik van stevig hobby papier waar ik met een dikke stift de tekst op schreef. Vervolgens haalde ik een touwtje door de gaatjes en klaar!

De vlaggetjes maakte ik van een stukje washi tape die ik om de prikkers vouwde. De andere printte ik uit op papier, waar ik vervolgens de naam van het hapje op schreef en op de prikker plakte.

Onze housewarming | Hapjes met zelfgemaakte prikkers
Onze housewarming | Verschillende dranken en fruitwater in een handige drankdispenser met kraantje.
Onze housewarming | Aanrecht vol met drinken en confetti ballonnen.

Inspiratie

Als je nu helemaal zin hebt gekregen om een feestje te organiseren (snap ik heel goed ;)) bekijk dan ook even mijn Pinterest met leuke inspiratie voor versieringen.

Het is een aardig lang blog geworden, maar een housewarming voorbereiden kost ook veel tijd ;). Al kun je er natuurlijk ook voor kiezen om alle hapjes kant-en-klaar te kopen, dat scheelt een hoop tijd.

Hebben jullie een housewarming gegeven toen je in je huidige woning ging wonen? En hoe hebben jullie dat aangepakt? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Dit artikel bevat affiliate links.

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.