Ontdek jouw favoriete kleurenpalet met Khroma

16 mei 2018
Als designer is het heel fijn om een paar standaard kleurencombinaties te hebben, zodat je niet bij elk project opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Eerder deelde ik al 5 tools waarmee je makkelijk de perfecte kleurenschema’s samenstelt. Maar nu is er dus een nieuwe online tool die je helpt om jouw ideale kleurencombinaties samen te stellen: Khroma. Hoe dat werkt? Dat ga ik je nu uitleggen.
Ontdek jouw favoriete kleurenpalet met Khroma

50 Tinten

Zodra je op de site belandt wordt je gevraagd om een set van 50 van jouw favoriete kleuren samen te stellen. Door middel van een algoritme worden daarna kleurensets genereert die helemaal in jouw straatje zullen passen. Om te zorgen dat je niet alleen maar roze kleurenschema’s te zien is het belangrijk om zoveel mogelijk verschillende kleuren, tinten en tonen te kiezen.

Ontdek jouw favoriete kleurenpalet met Khroma

Liken maar!

Rechts bovenin zie je een tellertje met hoeveel ‘likes’ je nog te gaan hebt. Klik je teveel dezelfde soort kleuren aan? Dan krijg je onderin een melding dat het beter is om ook andere kleuren te ‘liken’ voor het beste resultaat. Zo moest ik meer violet, oranje en magenta kleuren kiezen. Dat zijn dus niet helemaal mijn kleuren en krijg je dus ook terug als feedback.

Ontdek jouw favoriete kleurenpalet met Khroma

Kleurcombinaties generen

Zodra je de 50 likes bereikt hebt krijg je daar rechts bovenin een melding van. Je kunt dan het algoritme aan het werk zetten om jouw smaak te leren kennen. Als je denkt nog een paar kleurtinten gemist te hebben kun je ook nog even doorklikken, maar dat is voor de generator niet nodig. Nadat je op ‘Start training’ hebt geklikt gaat het algoritme in ‘training’. Het kan even duren voordat dat klaar is.

Ontdek jouw favoriete kleurenpalet met Khroma

Jouw persoonlijke kleurenschema’s

Zodra het ‘trainen’ klaar is kom je in jouw persoonlijke kleurencombinatie hemel. Je vind hier een oneindige lijst aan kleurencombinaties met meerdere overzichtsmogelijkheden. Standaard opent het ‘Type’ overzicht, waarop gekleurde tekst op een contrasterende kleur achtergrond staat. Verder heb je nog de poster optie (met 2 kleuren naast elkaar), het gradientoverzicht, de fotoweergave, de kleurpaletten (met 4 kleuren). Je kunt de zoekbalk gebruiken om naar een specifieke kleur te zoeken en zo vind je eigenlijk altijd wel het perfecte kleurenschema voor jouw designproject.

Ontdek jouw favoriete kleurenpalet met Khroma

Like!

Kleurenschema’s die je echt heel mooi vindt kun je liken en vind je terug bij je favorietenoverzicht. Zoals je merkt zijn er genoeg opties om je favoriete kleurencombinatie te vinden, teveel om hier allemaal toe te lichten. Probeer het vooral uit zou ik zeggen, want het werkt erg simpel en het is heel leuk om te zien welke kleurenschema’s voor jou worden samengesteld. Deze tool is nu nog een beta, maar ondanks dat krijgt Khroma van mij een dikke vette like!

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.