Het nieuwe Instagram logo, love it or hate it

27 mei 2016

Het nieuwe Instagram logo hebben jullie inmiddels vast wel gezien. Het zorgde voor aardig wat ophef en de meningen zijn flink verdeeld. Veel vinden dat Instagram de trends achterna loopt omdat ze nu pas meegaan in de trend van het ‘flat design’. Maar als ik eens goed naar mijn telefoon kijk denk ik eigenlijk dat ze juist voorop lopen in een nieuwe trend. De meeste iconen zijn plat, en bestaan uit een achtergrondkleur met daarin in wit het logo van die app. De meeste app iconen bestaan uit niet meer dan 3 kleuren en zijn eigenlijk vrij simpel. Als je dan naar het nieuwe Instagram logo kijkt valt deze juist op tussen de rest, de kleuren spatten er van af!

Ik moest zelf ook echt wel even aan het nieuwe logo wennen (het is nogal een verandering en in your face), maar nu ik er aan gewend ben vind ik het logo erg tof! Gelukkig zorgde het nieuwe Instagram logo, naast alle negatieve reacties, ook voor inspiratie en zijn er een heleboel creatieve variaties te vinden:

nieuwe instagram logo
Foto van @joselourenco
nieuwe instagram logo
Foto van @rie.soma
nieuwe instagram logo
Foto van @andypray
nieuwe instagram logo
Foto van @drawinglea
nieuwe instagram logo
Foto van @aurelycerise
nieuwe instagram logo
nieuwe instagram logo
Cool hè!? Grappig om te zien wat een nieuw logo teweeg kan brengen. Niet alleen negatieve reacties, maar ook mensen die er door geïnspireerd raken. Wat vinden jullie van het logo?
Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.