Mijn obsessie voor patroontjes

15 maart 2017

Doodlen, we doen het allemaal wel. Tijdens lange telefoongesprekken, meetings of gewoon zomaar. De meesten zullen poppetjes krabbelen, of zomaar wat lijntjes. Mijn doodles gaan wat verder en zijn soms nogal op het autistische af. Mijn doodles bestaan namelijk uit patroontjes. En dan echt pagina’s vol. Driehoekjes, vierkantjes, als het maar recht en strak is.

Mijn obsessie voor patroontjes
Mijn obsessie voor patroontjes

Mijn collega’s lachen me dan ook uit als ze me weer bezig zien. Ik doodle vooral voor en soms tijdens meetings en ik kan het dan gewoon niet laten om een keurig patroon te maken. Het werkt voor mij heel goed om mijn hoofd leeg te maken en beter te focussen op wat er gezegd wordt. Leuk detail: ik las laatst in een onderzoek dat doodlen er inderdaad juist voor zorgt dat je beter luistert en meer onthoud. Fijn om dat bevestigd te krijgen ;).

Mijn obsessie voor patroontjes
Mijn obsessie voor patroontjes

Hoe zien jullie notitieboeken er uit? Ook vol keurige doodle patroontjes of juist lekker losse onsamenhangende schetsen?

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.