Mijn doelen voor 2018

11 januari 2018
Een nieuw jaar. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar én vooruit te kijken naar het nieuwe jaar! Het afgelopen jaar was een beetje een gek jaar. We woonden tijdelijk bij mijn schoonouders in totdat ons huis werd opgeleverd. Daarna  zijn we 3 volle weken aan de klus geweest zodat we eindelijk in ons eigen huis konden wonen.

Met klussen zijn we eigenlijk nog steeds niet klaar en het huis staat nog vol met verhuisdozen. Ik merk dat ik nog steeds bezig ben om weer in mijn ritme te komen. Maar misschien moet ik ook niet proberen om in mijn oude ritme te komen en een nieuw ritme vinden die bij deze verandering past. 2017 Was een heel mooi jaar, maar ik ben ook klaar om met 2018 weer aan een nieuwe bladzijde te beginnen. Daarom leek dit me een mooi moment om mijn doelen voor 2018 eens op papier te zetten. En door ze met jullie te delen heb ik meteen een stok achter de deur om er ook echt aan te werken ;).

 

Balans

Een van mijn persoonlijke doelen is om meer structuur/ritme in mijn dagen te krijgen. Werken, sporten, mijn blog bijhouden, het huishouden en dan ook nog aan ons huis werken is best veel om in een week te proppen. En daarnaast wil je ook nog tijd overhouden om gewoon lekker op de bank te hangen. Mijn doel voor dit jaar is om iets meer balans in dit alles te vinden, zonder me schuldig te voelen dat ik nog zoveel andere dingen ‘moet’.

 

Loslaten

Minder streng voor mezelf zijn is ook zeker een doel wat daarbij aansluit. Ik ‘moet’ van mezelf heel veel en kan me heel boos maak als ik een avond ‘verpruts’ door doelloos op de bank te hangen. Soms heb je zulke avonden gewoon nodig om op te laden, zodat je de volgende dag weer kunt knallen! Het ‘moeten’ loslaten zal me ook zeker helpen om balans te vinden.

 

Beter plannen

Mijn collega’s zullen bij dit kopje heel gek opkijken, want ik ben ongelooflijk gestructureerd en heb mijn planning altijd op orde. Alleen op privé vlak ben ik iets minder goed in plannen. Mijn vriend zal het daar ook niet mee eens zijn, maar voor mijn gevoel is dit wel iets om te verbeteren. Dit doel heeft natuurlijk ook met mijn blog te maken. Het liefst plaats ik op vaste dagen mijn blogposts, maar zoals je misschien hebt gemerkt lukt dat de afgelopen tijd niet zo goed. Ik wil heel graag weer vooruit werken en beter plannen wanneer ik mijn blogs schrijf. Nu zit ik vaak nog de avond ervoor (zoals bij deze post ook) tot een uur of 11 achter mijn computer om de blogpost af te krijgen. Daar wil ik graag verandering in brengen. Beter plannen wanneer ik wat doe, prioriteiten stellen én vooruit werken dus!

 

Groeien met mijn blog

Het afgelopen jaar is mijn blog al enorm gegroeid en ik zou het heel leuk vinden als het dit jaar weer groeit! Ook op Instagram wil ik graag weer actiever zijn. Dat is er de afgelopen tijd ook een beetje bij ingeschoten. Meer volgers op Instagram ga ik ook als een doel stellen! Dat motiveert mij ook om er weer actiever mee bezig te zijn ;).

 

Femke vlogt?

Vloggen is misschien niet helemaal het goede woord, maar ik wil in ieder geval video’s gaan maken dit jaar! Dat wou ik vorig jaar al en toen heb ik ook mijn eerste video gemaakt. Video vind ik ook erg leuk om te doen, dus dat wil ik graag gaan uitbreiden. Hierbij kun je denken aan reviews, diy’s, unboxings, shoplogs etc. En als jullie nog bepaalde onderwerpen hebben die je graag zou zien in een video, laat het me weten!

 

Meer reizen

In 2017 zijn we (afgezien van ons weekend Rotterdam) niet op vakantie geweest. Dat willen we in 2018 zeker gaan inhalen! Voor eind mei staat onze vakantie in Schotland gepland waar we o.a. 7 dagen gaan hiken met ons tentje op de rug. Verder nog geen heel concrete plannen, maar september/oktober zouden we ook nog graag naar een zonbestemming gaan. Verder hopelijk nog wat weekendjes weg. Genoeg plannen om dit doel te halen ;).

 

Quality time

Meer quality time met vriendlief! Het afgelopen jaar zijn we vooral druk met het huis bezig geweest. Daar zullen we dit jaar ook nog wel druk mee zijn, maar we moeten ook weer tijd maken voor ‘date nights’. Naar de bioscoop, uit eten, weekendjes weg of lekker thuis uitgebreid dineren. Tijd samen doorbrengen (en dan tel ik bankhangen even niet mee) is heel belangrijk.

 

Sportief

Natuurlijk zijn er ook nog wat sportieve doelen. Zo hebben we sinds eind vorig jaar ons sportschoolabonnement weer goed in gebruik genomen. Twee keer in de week naar de sportschool is haalbaar, dus willen we ook zeker gaan volhouden. Daarnaast wil ik weer meer mooie wandelingen maken! Dat is er vorig jaar ook weinig van gekomen. In 2016 liepen we in totaal 512 km, vorig jaar de helft (227 km), voor 2018 ga ik weer voor de 500 kilometer!

 

Doe je mee?

Oke, genoeg geklets vanaf mijn kant. Zoals je merkt heb ik genoeg doelen om van 2018 een geweldig jaar te maken :D. Hebben jullie ook doelen gesteld voor het komende jaar? Deel ze hieronder in een reactie!

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

2 Reacties

 1. Jannette

  Wow, Femke! Mooie Doelen!!
  En dan zal het wel lukken met dat plannen?
  Heb je trouwens nog NOOIT boos gezien.., of tòch?
  Laat staan héél boos!

  Bibi, SUCCES ! ! !

  Antwoord
  • Femke

   Dankjewel! 🙂 Haha, nee boos is misschien ook niet het goede woord, maar kan er wel goed chagrijnig van zijn. 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.