Maandoverzicht mei | Terug van weggeweest

13 juni 2018
Misschien heb je het gemerkt, maar de afgelopen tijd was het wat stiller hier op mijn blog en Instagram. Dat was met een goede reden, ik was namelijk op vakantie! Drie heerlijke weken heb ik doorgebracht in Schotland, waar we (wonder boven wonder) elke dag fantastisch zomers weer hadden. Heerlijk om even een paar weken offline te zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel moeite heb om het ‘gewone’ leven weer op te pakken. Daarom is dit maandoverzicht ook iets later dan gebruikelijk. Maar om het goed te maken wel met een boel vakantiefoto’s ;).

BewarenBewaren

Maandoverzicht mei | Cupcakes voor een babyshower
Maandoverzicht mei | Genieten van de zon

Mijn mei begon met een babyshower. Iedereen nam wat lekkers mee en ik maakte deze cupcakes! Ik had in de binnenkant muisjes verstopt, vind ik zo’n grappig verrassingseffect geven ;).

Zodra de zon in Nederland zich laat zien ben ik het liefst zoveel mogelijk buiten. Ondanks dat onze tuin nog niet af is hebben we wel een strookje gras waar we met een kleedje heerlijk kunnen liggen. Dit was mijn uitzicht op dat moment. Heerlijk!

Maandoverzicht mei | Cursus smartphonefotografie in Deventer
Maandoverzicht mei | Eindelijk de oprit af

Vanuit mijn werk was een cursus smartphonefotografie georganiseerd. Erg leuk om te doen! We leerden dat je onderwerp vanuit een andere, niet voor de hand liggende, hoek heel interessante foto’s kan opleveren. Daarna kregen we uitleg over de app Snapseed en wat het gebruik van bepaalde filters voor je foto’s doet. De stijl van de filters die de leraar gebruikte was iets te heftig naar mijn smaak, maar wel leuk om eens mee te experimenteren.

We wilden nog heel graag voor de vakantie de oprit er in hebben, dus hebben we een paar avonden hard gewerkt om alles af te krijgen. Of nouja, vooral mijn vriend, de stratenmaker en mijn vader. Ik heb vooral gezorgd dat ik niet in de weg liep ;). Het eindresultaat is erg mooi geworden. Fijn om weer een vinkje op de to-do list te kunnen zetten.

Maandoverzicht mei | Hanzestedenpad wandelen, Doesburg
Maandoverzicht mei | Moederdag cupcakes

Ter voorbereiding op onze wandeltocht die we in Schotland gingen doen liepen we 2 etappes van het Hanzestedenpad. Rugzak op, tentje mee en gaan! We begonnen de eerste dag in Doesburg (daar is deze foto genomen) en liepen naar Brummen waar we overnachtten bij de boer. ’s Ochtends werden we gewekt door de boeren en liepen we verder naar Zutphen. We hadden er gelukkig erg mooi weer bij. We liepen totaal 41 kilometer. Een goede training!

Voor moederdag trakteerde ik mijn moeder op deze cupcakes. Ik had nog wat botercrème over van de cupcakes die ik voor de babyshower maakte, dus een goed excuus om nog een keer cupcakes te maken. In plaats van grote toeven maakte ik hele kleine toefjes op de cupcake en zo leken het net bloemetjes!

Maandoverzicht mei | Weekend in Glasgow
Maandoverzicht mei | De West Highland Way hiken in Schotland

We begonnen onze vakantie met 2 nachten in Glasgow. Geen heel bijzondere stad, al hebben ze zeker wel mooie plekjes en genoeg leuke pubs ;). Ik vond deze foto wel erg grappig. Er was een grapjas geweest die een pion op het standbeeld had gezet. Dat breekt wel lekker de grauwigheid van de stad.

Na onze dag in Glasgow was het tijd voor wat actievers. We hebben de West Highland Way gelopen. Een wandelpad van Milngavie tot Fort William van 150 km. Dit was bij de start.

Maandoverzicht mei | West Highland Way hiken in Schotland
Maandoverzicht mei | Schotse Hooglander

Na niet al te lange tijd waren we al midden in de natuur. Mooie bossen, maar ook kalere vlaktes. Wat je toch overal wel terug zag waren de velden vol bluebells. Een heel mooi gezicht al die blauwe bloemen bij elkaar.

En dan sta je ineens oog in oog met een Schotse Hooglander! Niet gek natuurlijk als je door Schotland wandelt. Gelukkig was deze nog maar klein en stond achter een hek ;).

Maandoverzicht mei | West Highland Way hiken in Schotland
Maandoverzicht mei | De West Highland Way hiken in Schotland

Als je na een lange en zware dag hiken hier je tentje mag opzetten is dat wel ultiem genieten. Lekker met de beentjes gestrekt genieten van de omgeving, totdat je lek wordt gestoken door de midges. Deze irritante kleine mugjes kunnen een behoorlijke plaag zijn helaas.

En zo liep ik er bij tijdens de wandeltocht. Met grote backpack, wandelstok en afritsbroek ;). Waar ik trouwens heel blij mee was: we hadden de hele vakantie alleen maar zon en het was elke dag boven de 20 graden!

Maandoverzicht mei | Hiken bij The Old Man of Storr, Isle of Sky, Schotland
Maandoverzicht mei | Telefooncel in the middle of nowhere in Schotland

Nadat we de West Highland Way hadden uitgelopen hadden we nog een week een huurauto waarmee we lekker rond konden touren. Zo hebben we o.a. Isle of Skye bezocht, waar je dit soort fantastische plaatjes tegenkwam.

Hier moest ik ook wel om lachen. Ben je in de middle of nowhere, staat daar gewoon een telefooncel!

Hebben jullie ook een fijne mei gehad? Nu ik alle foto’s van mei weer zo zie lijkt het veel langer geleden dan een maand.

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.