Maandoverzicht maart | Weer klussen in huis

4 april 2018
Doei maart, hallo april! Ik hoop dat met april het ook (nog meer) lente wordt. Daar ben ik echt wel aan toe. De afgelopen maand merkte ik dat ik toch een beetje een dipje had op de momenten waarop het weer slechter was en dat ik opbloeide als de zon scheen en de vogeltjes vloten. Misschien dat ik daardoor ook wat minder foto’s maakte en niet zoveel op Instagram deelde. Nu lijkt het alsof maart geen leuke maand was, maar dat was het zeker wel! We gingen weer lekker aan de slag in huis en gingen lekker uit eten. Genoeg leuks om met jullie te delen ;).

Maandoverzicht maart | Ontwerp oprit & voortuin
Maandoverzicht maart | Schaats clinic

Toen de zon weer een beetje begon de schijnen zijn we lekker de tuin ingegaan om plannen te maken. Dit is de tekening van de voortuin en oprit, want die willen we toch wel snel er in gaan leggen. Inmiddels zijn de plannen alweer iets anders geworden, maar in grote lijnen gaat dit het worden!

Vanuit het werk was een schaatsclinic geregeld. Super leuk om weer eens op schaatsten te staan, want dat was echt lang geleden dat ik dat voor het laatst deed. In het begin wel een beetje spannend, maar na een paar rondjes had ik de smaak te pakken.

Maandoverzicht maart | Boekenweekgeschenk
Maandoverzicht maart | Voorraadla organiseren

De boekenweek is voor mij een heel goed excuus om een nieuw boek te kopen. Want ja, ik wil natuurlijk wel het nieuwste boekenweekgeschenk voor mijn verzameling ;). Ik kocht het 5e deel van de Millennium-serie.

In onze voorraadla heb ik al mijn bakingrediënten in heel handige bakjes, alleen kun je vanaf boven niet zien wat er in zit. Daarom besloot ik doorzichtige stickers te bestellen met daarop de namen van de ingrediënten gedrukt. Zo is mijn voorraadla niet alleen goed georganiseerd, maar ziet het er ook nog eens leuk uit! 🙂

Maandoverzicht maart | Werktrip naar Antwerpen
Maandoverzicht maart | Nieuwe raambekleding

]Voor het werk moest ik samen met een collega een dagje naar ons kantoor in Antwerpen. We gingen de avond ervoor weg, zodat we een volle dag daar zouden hebben en niet twee keer in de spits hoefden te rijden. Helaas was er iets mis gegaan met de reservering van het hotel, waardoor we dus ineens in Antwerpen stonden zonder slaapplek! Na even Googlen vonden we dit geweldige boothotel die nog plek had een paar 100 meter verderop lag. Zo kom je nog eens ergens ;).

Na een half jaar hebben we dan eindelijk raambekleding op de slaapkamer! Op de foto lijken ze wat donkerder, maar het zijn heel mooi lichtgrijze plisségordijnen. En ze kunnen dus van boven en onder open, ideaal!

Maandoverzicht maart | Lente, viooltjes in de tuin!
Maandoverzicht maart | Creative Life

Hoewel onze tuin nog vooral bestaat uit zand en gras (en onkruid) hebben we toch ook een paar bakken met bloemetjes, waaronder deze viooltjes. Goed voor een instant lentegevoel, al helemaal als de zon schijnt en de vogels fluiten!

Net zoals vorig jaar, ging ik ook dit jaar naar Creative Life. Dit jaar volgde ik geen workshop, maar werd ik wel geïnspireerd door alle leuke, creatieve spulletjes. Zoals deze papieren bloemen van De Bloemenier. Deze bloemencreaties hebben zelfs eigen Latijnse bloemennamen gekregen, heel leuk!

Maandoverzicht maart | Loods 5 vloerkleed
Maandoverzicht maart | Ontwerp zolder

Na het Creative Life event zijn we doorgereden naar Loods 5 in Amersfoort. Behalve een vaasje hebben we niks gekocht, maar wel een heel mooi vloerkleed gezien. Op de foto zie je een detailshot van het kleed. Het patroon is heel subtiel en kleed is ook niet al te dik. Ik zie deze al wel in de kamer liggen onder onze nieuwe salontafel ;).

We hebben het de laatste tijd wat rustig aangedaan met de klusjes in huis, maar we zijn eindelijk weer bezig op zolder. We moeten daar de elektra nog afmaken, dus mijn vader heeft ons geholpen om alles aan te sluiten. We moeten nog een wand afmaken, dus ben ik aan de slag gegaan met een ontwerpje. Het lijkt ons heel tof om (een deel) van de wand te bekleden met houten latten. Ik ben wel enthousiast, nu mijn vriend nog zover krijgen ;).

Maandoverzicht maart | DIY paaseieren versieren
Maandoverzicht maart | Cranberry chocolate chip cookies

Natuurlijk maakte ik voor Pasen ook weer een leuke DIY. Dit keer ging ik aan de slag met markers en eieren. Ik vind ze echt té leuk geworden om niet hier ook nog een keer te delen ;).

Ik vind het heerlijk om af en toe lekker in de keuken te staan en zoete baksels te maken. Voor mijn collega’s bakte ik deze cranberry chocolate chip cookies en ze waren heel erg lekker geworden! Ze waren zelfs beter geworden dan ik had verwacht, dus dat was wel heel erg leuk :).

Maandoverzicht maart | Salontafel Eijerkamp
Maandoverzicht maart | High dining set Karwei

Deze maand werd dan ook eindelijk onze salontafel geleverd! De 13 weken wachten was het gelukkig helemaal waard. Heel fijn om eindelijk een fatsoenlijke salontafel te hebben :). Nu moeten we wel op zoek naar een nieuw vloerkleed, want dit is een beetje sneu zo.

We zijn ook weer op pad geweest voor de oprit. De offerte ligt klaar, dus nu moeten we alleen nog plannen wanneer we de oprit kunnen gaan leggen. Ook voor het paadje in de voortuin hebben we tegels uitgezocht. Weinig foto’s gemaakt, maar wel van deze mooie ‘high dining set’. Net even wat anders dan een standaard loungeset voor de tuin. Nu nog wachten op een goede aanbieding ;).

Dit maandoverzicht is toch langer geworden dan ik gedacht had. En ik heb niet eens overal foto’s van gemaakt. Al met al was maart dus best wel een goede maand. In april gaan we eindelijk met de oprit aan de slag en hopelijk gaan we dan ook hard aan de slag om de zolder af te krijgen. Verder moeten we echt gaan trainen voor ons wandelavontuur in Schotland eind mei en rennen we eind april een Obstakelloop van 7 kilometer. Genoeg leuks om naar uit te kijken in april :).

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.