Maandoverzicht december | Mijn eerste Youtube video en feestjes!

4 januari 2018
Yes, ik ben er weer! Hebben jullie fijne feestdagen gehad? Ik wel en heb een heerlijke minivakantie gehad. Vandaar dat dit overzicht ook een dagje later online komt dan mijn bedoeling was, ik zat nog een beetje in vakantiemodus ;).

Toen ik mijn agenda erbij pakte om te kijken wat ik deze maand ook alweer allemaal heb uitgespookt leek het echt wel een eeuw geleden dat het 1 december was. En hoewel mijn agenda niet zo vol was afgelopen maand is dit maandoverzicht het wel! Kijk je mee naar mijn maandoverzicht van december?BewarenBewaren

BewarenBewaren

Maandoverzicht december | Speculaaspoppen bakken voor Sinterklaas
Maandoverzicht december | Dot-to-dot puzzelboek

December begon met het vieren van Sinterklaas. Door alle drukte met verhuizingen en klussen hadden we besloten om dit jaar (voor het eerst!) geen surprises en gedichten te doen, maar gewoon voor iedereen cadeautjes te kopen. Het was een erg gezellige avond (met natuurlijk genoeg zelfgemaakt lekkers van mij, zoals deze speculaaspoppen), maar ik miste de surprises toch wel een beetje. Al hoefde ik de surprises niet helemaal te missen dit jaar, want ik knutselde deze 5 snelle Sinterklaas surprises.

Van Sinterklaas kreeg ik o.a. dit leuke boek. Misschien weet je nog wel van vroeger die puzzeltjes waarbij je de stipjes met nummers aan elkaar moet verbinden? Dat is dit dus ook, alleen dan de moeilijke editie ;). Een goed cadeau, want ik ben verslaafd! Heerlijk om even mee te ontspannen. Voor de geïnteresseerden: ik wil hier binnenkort nog een blog aan wijden met meer uitleg en betere foto’s (en waarschijnlijk ook een video).

Maandoverzicht december | Schutting wordt geplaatst in de achtertuin
Maandoverzicht december | De eerste sneeuw in december

Deze maand werd ook het eerste deel van onze schutting geplaatst! Zo leuk om nu ook in de tuin wat vooruitgang te zien. De rest is nog even open, want die moeten we nog uitzoeken en zijn we nog niet helemaal over uit. Gelukkig is het voorlopig toch nog geen buiten-zit-weer ;).

En op deze dag viel ook de eerste sneeuw deze winter! Ik kan echt blij worden van een goed pak sneeuw, gelukkig sneeuwde het aardig door!

Maandoverzicht december | Zilveren ballonnen, 30
Maandoverzicht december | Foto print van Zweden

Deze maand mocht mijn vriend zijn 30e verjaardag vieren! Natuurlijk kon een grote 30 voor het raam niet ontbreken. Ik maakte natuurlijk ook allerlei lekkers, maar daar heb ik op een of andere manier geen foto’s van. Te druk met genieten denk ik, want het was erg gezellig.

Als cadeau gaf ik mijn vriend deze ingelijste foto. Deze foto maakte ik vorig jaar tijdens onze wandeltocht in Zweeds Lapland. Dat kleine poppetje is mijn vriend ;). De foto is zo tof geworden en in zwartwit komt ‘ie helemaal goed tot zijn recht. De foto liet ik afdrukken bij Drukwerkdeal.nl en de lijst bestelde ik bij Desenio.

Maandoverzicht december | Sneeuw in Nederland, dus tijd voor een winterse wandeling!
Maandoverzicht december | Kerstverlichting en sneeuw

Yes, nog meer sneeuw! Heerlijk om dan even een wandelingetje te maken. Houden jullie ook zo van dat geknisperd van sneeuw onder je schoenen? Daarna zijn we natuurlijk met een grote kop warme chocolademelk op de bank gekropen onder een dekentje ;).

Het is echt heel erg, maar deze lichtjes in de vensterbank zijn eigenlijk de enige kerstversiering die we dit jaar in huis hadden. Ik had wilde plannen, maar uiteindelijk heb ik zelfs geen ballen in de boom gehangen (wel lichtjes, dat dan weer wel). Op de een of andere manier had ik er gewoon geen zin in dit jaar.

Maandoverzicht december | Kerstkaarten maken met glitter washi tape
Maandoverzicht december | Ontwerp voor verhuiskaart, illustratie van auto

In deze toch wel drukke maand maakte ik zelfs nog even tijd voor wat creatieve bezigheden. Zo maakte ik een paar kerstkaarten met glitter washi tape én ontwierp ik de verhuiskaart voor mijn broertje. Als het goed is gaat hij de kaarten deze week versturen en ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat!

Maandoverzicht november | Salontafel Eijerkamp
Maandoverzicht december | Wandeling

Vorige maand vertelde ik nog dat we lekker aan het shoppen waren geweest voor meubels én dat ik verliefd was geworden op deze salontafel. Deze maand besloten we deze ook echt te kopen! Wel een beetje jammer dat er 13(!) weken levertijd op blijkt te zitten. Maar goed, nu hebben we nog iets om naar uit te kijken ;).

Er waren niet veel mooie wandeldagen in december, maar dit was wel echt een perfecte dag! Niet té koud, een klein zonnetje en er lag hier en daar nog sneeuw. Heerlijk weer voor een stevige wandeling, we liepen dan ook 17 kilometer!

Maandoverzicht december | Mijn eerste video: Unboxing FIMO pakket
Maandoverzicht december | Gemaskerd bal op een landgoed

Tijd voor een primeur, ik nam mijn eerste video op! Niet helemaal mijn eerste camera ervaring, want voor mijn werk sta ik ook regelmatig voor de camera. Toch was het wel een beetje spannend, omdat dit mijn eerste eigen video is. Het beviel in ieder geval goed, dus ik ben van plan om dit vaker te doen! Zijn er bepaalde video’s die jullie graag zouden zien?

En toen was de tijd van Kerst aangebroken! Mijn laatste werkweek van 2017 sloot ik af met een gemaskerd bal. Lekker glitter & glamour op een prachtig landgoed!

Maandoverzicht december | Lekker lezen met kerst bij het licht van de kerstboom
Maandoverzicht december | Mijn eerste Youtube video en leuke feestjes!

De Kerstdagen brachten we door bij onze families. Eerste Kerstdag waren we bij mijn familie waar we vooral lekker en veel aten, relaxten (in mijn geval een boek lezen) en puzzels maakten. Van zo’n luie dag wordt je nogal melig ;). Tweede Kerstdag waren we bij mijn schoonouders en gingen we ’s middags naar een escape room. Dat had ik nog nooit gedaan, maar vond ik super leuk om te doen! Daarna natuurlijk lekker nagekletst en gezellig gegourmet.

De dagen erna was ik vrij, we hadden nog een familiereünie van mijn schoonfamilie, een feestje van mijn tante en toen was het alweer Oudjaar! Helaas moest ik toen net ziek worden, waardoor ik vooral heb geslapen op Oudjaarsdag. ’s Avonds heb ik natuurlijk nog wel een glas champagne gedronken en vuurwerk gekeken, maar daarna ben ik snel weer naar bed gegaan. Wel jammer, want ik had de eerste oud & nieuw in ons nieuwe huis wel iets anders voorgesteld.

En nu is het alweer 2018! December was een hele fijn maand. Ik hou van de gezelligheid van de feestdagen. Heerlijk die dagen waarop je niks moet! Hebben jullie ook zo’n fijne decembermaand gehad?

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.