Maandoverzicht augustus

6 september 2017
Zoals jullie vast wel gemerkt hebben was het de afgelopen twee weken weer angstvallig stil op mijn blog. De afgelopen tijd heb ik het erg druk gehad op het werk en in de weekenden was ik druk met klusjes in huis. Ik merkte dat het behoorlijk veel was de afgelopen tijd. Daarom besloot ik om mezelf niet ook nog te verplichten om blogs te schrijven, maar vooral naar mijn lichaam te luisteren en lekker vroeg naar bed te gaan in plaats van tot ’s avonds laat aan mijn blog te werken.

Nu de grootste drukte op mijn werk weer over is én mijn vriend vanaf nu niet meer in het weekend hoeft te werken merk ik dat ik weer wat lucht krijg. Dat betekent dat ik ook weer heel veel zin heb om weer leuke blogjes te gaan schrijven en fijne creatieve dingen te doen. Voorlopig nog even alleen de blogs op woensdag, maar dat is beter dan niks toch? 😉

Aangezien het inmiddels ook alweer september is (time flies!) neem ik je nog even mee naar wat ik in Augustus deed.

BewarenBewarenBewarenBewaren

Maandoverzicht augustus | Indeling tuin
Maandoverzicht augustus | XL Metrotegels in de keuken

We begonnen deze maand met het omspitten van de tuin. Mijn zwager was zo lief om een kraantje te regelen en de tuin voor ons om te spitten. We hebben er gelijk wat wit zand in laten gooien, waar uiteindelijk betegeld moet gaan worden. Verder hebben we de tuin nog niet echt ingedeeld, maar het begin is er!

Verder zitten de tegels in de keuken aan de muur! Stiekem is dit eind juli al gebeurd, maar toen had ik het niet gedeeld. En ik ben er heel blij mee hoe het is geworden! Dit zijn XL metrotegels, een stuk groter dan de standaard tegels. Omdat we zo’n strakke keuken hebben vind ik het er erg tof bij staan. Links boven het fornuis hangt de afzuigkap en aan de rechterkant wil ik op dezelfde hoogte, net boven de tegels, een plankje maken waar ik leuke decoratie op kan zetten :).

Maandoverzicht augustus | Schilderen onder de trap
Maandoverzicht augustus | Verhuiskaart

Twee muren bij de trap moesten nog behangen en geschilderd worden, omdat we daar geen goede trap voor hadden. We hadden een weekend een speciale trap gehuurd zodat we dit stukje ook konden afmaken.

Begin augustus hebben we onze verhuiskaarten verstuurd! Ik schreef er een blog over waarin ik het ontwerp van de kaart liet zien.

Maandoverzicht augustus | Sticker stippen kunst
Maandoverzicht augustus | Stoelen schilderen

Op het werk ben ik met een heel tof project bezig, waar ik dan ook heel druk mee ben. Ik kan er nog niet heel veel over vertellen, maar deze toffe sticker-stippen-art is er onderdeel van. Dit was een leuk klusje voor de vrijdagmiddag ;).

In het maandoverzicht van juli liet ik de geschilderde tafelpoten zien, in augustus schilderde ik twee van onze stoelen in bijpassende kleur. We willen uiteindelijk een nieuwe eettafel & stoelen kopen, maar voor nu geef ik ze een budget upgrade.

Maandoverzicht augustus | Harry Potter expositie Utrecht
Maandoverzicht augustus | Werk diner op landgoed

Met mijn familie ging ik naar de Harry Potter expositie in Utrecht! Erg leuk om alle props, sets en kleding in het echt te zien. Erg gaaf hoeveel er op de details wordt gelet bij het ontwerpen van alle onderdelen, ook al zal iets misschien minder dan een minuut in beeld zijn. Op deze foto zie je me in de stoel van Hagrid zitten, die dus echt huge was!

Voor mijn werk mocht ik meehelpen met het organiseren en aankleden van een diner op deze toffe locatie! (Het diner was in een tent op het landgoed van dit enorme huis!) De dag van het diner was het stralend weer en hebben de gasten genoten van de omgeving en het eten. Geslaagd dus!

Maandoverzicht augustus | Film op de Brink, Deventer
Maandoverzicht augustus | Luchtige citroentaart met limoenroom en bokkenpootjes

Elk jaar in augustus organiseert het Filmhuis in Deventer Film op de Brink. Drie avonden worden er dan (gratis) films gedraaid op het centrale plein in de stad. Je kunt plaatsnemen op de klapstoeltjes, de terrassen óf zelf een stoeltje meenemen. Wij zag de film Captain Fantastic. Bijzondere film met veel mooie natuurshots!

Eind van de maand was mijn grote kleine broertje jarig! Ik bakte een luchtige citroentaart met frisse limoenroom en bokkenpootjes voor hem en versierde de bovenkant met poedersuiker en cacao. Bakken vind ik echt heerlijk om te doen!

Zoals je ziet was mijn augustus behoorlijk vol met klus-, werk- én ook veel leuke dingen! September zal qua werk gelukkig iets rustiger zijn, maar de weekenden zullen nog wel even gevuld blijven met klusdingen. Zo gaan we de zolder nog schilderen en de trapkast afmaken. En het wordt ook wel eens tijd om verlichting en raambekleding uit te zoeken ;). Verder staat onze housewarming gepland voor eind september. Veel leuke dingen dus!

Was jullie augustus net zo vol of hadden jullie een lekker rustige maand?

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.