Maandoverzicht april | Tuindingen en sportieve uitdagingen

2 mei 2018
Jongens, het is alweer mei! Dat betekend dat april alweer om is, maar wat was het een fijne maand! In april begon de lente serieuze vormen aan te nemen: zowel de temperaturen als de bloemen schoten de lucht in. Hebben jullie ook zo genoten? Ik zeker wel! Ik wordt ook altijd een stuk vrolijker zodra het lente wordt, de zon heeft een positief effect op mijn humeur. Benieuwd wat ik deze lentemaand uitspookte? Je leest en ziet het hieronder in mijn maandoverzicht.

Maandoverzicht april | Wandeling
Maandoverzicht april | Paasvuur

April begon natuurlijk met Pasen. Op 1e Paasdag maakte ik samen met mijn vriend een lange wandeling, als training voor onze wandeltocht in Schotland over een maand. De route was afwisselend en de zon kwam aan het eind van de dag ook nog kijken. Een heerlijke eerste Paasdag! Als afsluiter gingen we ’s avonds nog even bij het Paasvuur kijken voor het echte Paasgevoel.

Maandoverzicht april | Paastoetje
Maandoverzicht april | Memphis Maniacs

Tweede Paasdag brachten we door bij mijn ouders. Wel een contrast met eerste Paasdag: hier hebben we vooral op de bank gehangen en veel lekkers gegeten. Was erg gezellig! Ik maakte het paastoetje: Pavlova-nestjes met lemon curd.

Samen met mijn broertje, vader en vriend gingen we naar Memphis Maniacs in Hedon Zwolle. Deze band speelt mashups, oftewel ze mixen twee of meerdere nummers door elkaar tot een nieuw nummer. Erg leuk hoe ze toch altijd weer van de meest onverwachte nummers wat nieuws weten te maken. Het enige minpuntje was het intro/voorprogramma. Ze hadden apenpakken aan en draaiden omstebeurt plaatjes als ‘dj’. Opzich grappig, maar dat had voor mij geen half uren hoeven duren. Daarna was het gelukkig weer een feestje zoals vanouds!

Maandoverzicht april | Zolder
Maandoverzicht april | Fiddler on the roof

We zijn op zolder nog steeds aan het klussen. Inmiddels zijn we druk bezig om van de schuine kant praktische opbergruimte te maken. Inmiddels hebben we de vloer opgehoogd, zodat deze op dezelfde hoogte is als de rest van de zolder en zijn we bezig om daar een laminaatvloertje overheen te leggen. Dan nog deurtjes ervoor en klaar!

Samen met mijn moeder en oma ging ik naar de musical Fiddler on the roof. Mooie musical die een toch wel zwaar thema vrij luchtig weet te brengen. Net op het moment dat het wel erg dramatisch wordt maakte een bepaalde grap het toch weer luchtig. Ik heb me vermaakt en het was een gezellig middagje uit!

Maandoverzicht april | Herfstasters
Maandoverzicht april | Hoera, Femke blogt is 2 jaar!

Dat het nu echt lente begint te worden merk ik ook in onze tuin. Vorig jaar kregen we van mijn ouders twee herfstasters en met de winter waren ze helemaal dor en kaal geworden. Nu het lente werd kwamen er weer mooie groene blaadjes tevoorschijn. Inmiddels staan er ook blauwe druifjes naast, dus het voelt echt als lente als ik naar buiten kijk.

In april vierde ik feest, want mijn blog bestaat 2 jaar! Erg tof dat steeds meer mensen mijn blog weten te vinden en wat ik schrijf ook waarderen. Allemaal bedankt voor het volgen!

Maandoverzicht april | Bloomon bloemen
Maandoverzicht april | Kabouterbos Twello

Na lente in de tuin wilde ik ook de lente binnen halen. Daarom bestelde ik voor het eerst een Bloomon bos. En lente in huis is het nu inderdaad! Een erg mooie bos met veel verschillende bloemen. Ik wordt er meteen blij van als ik er naar kijk.

Ook samen met mijn ouders maakte ik een wandeling. Dit keer rondom Twello en kwamen we tot onze verrassing door het Kabouterbos! Erg leuk om te zien al die minihuisjes met kabouters. Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen ;).

Maandoverzicht april | Beurs Pure Digital Show
Maandoverzicht april | Pubquiz

Vanuit mijn werk ging ik naar de Pure Digital Print Show. Helaas viel de beurs wat tegen. Het was behoorlijk klein en er waren weinig inspirerende stands. De stand die je op de foto ziet was een van de weinigen. Deze stand had op de achterwand bepaalde elementen er nog een keer voor geplakt, zodat het een leuk diepte effect kreeg.

Nog een werkding: de pubquiz! Een keer in de zoveel tijd wordt er een pubquiz georganiseerd. De vorige keer werd ons team tweede, dit keer wisten we de eerste plek te halen! Het was trouwens nog erg spannend, want na de laatste ronde was het gelijkstand tussen ons en een ander team. Er moesten uiteindelijk vier extra vragen aan te pas komen voordat een van ons het winnende antwoord wist te halen. Super spannend dus!

Maandoverzicht april | Oprit bestrating geleverd
Maandoverzicht april | D'iesseltje

De oprit is ook eindelijk aan de beurt om aan te pakken, het werd dan ook wel hoog tijd om daar eens tegels in te leggen. De oprittegels zijn inmiddels binnen en de oprit uitgegraven op de juiste hoogte. Als het goed is worden de tegels er deze week ingelegd. Ik ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat en kan echt niet wachten.

Na een dag hard werken vind ik niets lekkerders dan op de bank ploffen met een (speciaal)biertje. Dit keer was het D’iesseltje aan de beurt. Een bier speciaal gebrouwen om te vieren dat Deventer 1250 jaar bestaat. Erg lekker, maar niet zo speciaal als ik had verwacht.

Maandoverzicht april | Kleuren op nummer tijger
Maandoverzicht april | Schilderijtje

In april reviewde ik ook het Kleuren op nummer kleurboek. In mijn review had ik deze plaat nog niet af, inmiddels wel zoals je ziet! Leuk om te doen, al was het wel veel werk. Maar het eindresultaat is het dat wel waard.

Een vriendin van ons werd 30 en had het leuke idee om iedereen een schilderijtje te laten maken als aandenken. Ze had een grote lijst met heel veel vakjes en iedereen mocht een vakje vullen. Erg leuk idee! Geïnspireerd door onze blauwe druifjes in de tuin maakte ik dit schilderijtje, al zou het ook lavendel kunnen zijn zie ik nu ;).

Maandoverzicht april | Hanzestedenpad Zutphen - Deventer
Maandoverzicht april | Dalfser Obstakelloop

Met Koningsdag trokken wij onze wandelschoenen weer aan voor een wandeling van Zutphen naar Deventer. Het was heerlijk weer en liepen 24 km, een goede training voor onze hike in Schotland! Na de hele dag in de natuur gelopen te hebben was het wel een enorm contrast om dan in de Koningsdag drukte in de stad te belanden.

Voor het derde jaar op rij deed ik mee met de Obstakelloop in Dalfsen. Vorig jaar had ik totaal niet getraind en was het dan ook erg zwaar. Dit jaar heb ik wél getraind en dat was ook echt te merken. De afstand was goed te doen en ik had er erg veel lol in. Ook aan mijn tijd was dat te zien: ik was 7 minuten sneller dan vorig jaar!

Als ik het nu zo terug zie was april echt bomvol met leuke dingen! Hebben jullie ook zo’n fijne april gehad?

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.