Logo & huisstijl ontwerp | Marjolein Schurink

26 februari 2020
Voor Marjolein Schurink mocht ik een logo en huisstijl ontwerp maken. Marjolein maakte het dappere besluit om haar vaste baan op te zeggen en als freelancer aan de slag te gaan! Als freelancer helpt ze ondernemers hun merkverhaal op te zetten, mee te denken over communicatie en mooie content te creëren. Ze benaderde mij om haar verhaal te visualiseren in een logo en huisstijl.

Logo Marjolein Schurink

Logo

Marjolein wist precies wat haar logo moest uitstralen: haar liefde voor communicatie. Na een eerste kennismakingsgesprek, waarin we haar wensen doornamen, ging ik aan de slag. Ik maakte vier voorstellen die we daarna verder gingen finetunen.

Het uiteindelijke logo vat alles heel mooi samen. De quote symbolen staan voor communicatie en vormen, samen in een hartje, haar liefde voor communicatie. Haar naam in een mooi handgeschreven lettertype benadrukt het persoonlijke.

Huisstijl Marjolein Schurink

Huisstijl

Nadat het logo gefinaliseerd was zijn we verder gegaan met de huisstijl. Marjolein had al een heel goed beeld hoe haar huisstijl eruit moest zien, dit maakte het voor mij een stuk makkelijker. Zo is een van de huisstijlelementen een confettipatroon. Deze staat symbool voor de zaadjes die verspreid worden met het vertellen van een merkverhaal. Ik ging aan de slag met haar wensen, finetunede de losse elementen, definieerde de kleuren en lettertypes en vatte alles samen in een huisstijlhandboek.

Visitekaartjes Marjolein Schurink

Visitekaartjes

Om je merk goed zichtbaar te maken en makkelijk te verspreiden zijn visitekaartjes onmisbaar. Marjolein gaf haar visitekaartjes nog een extra verhaal mee: ze zijn gedrukt op groeipapier. Als je deze in de grond plant komen er bloemen uit! Op de visitekaartjes staat, naast haar logo, geïllustreerd hoe je het kaartje kunt planten en natuurlijk haar contactgegevens.

Ik ben benieuwd wat jullie van het resultaat vinden. Laat je hieronder een reactie achter? Mocht je nog op zoek zijn naar iemand die een logo & huisstijl voor je kan ontwerpen, stuur dan een mailtje naar hallo@femkeontwerpt.nl ;).

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.