7x Kaarsen decoratie voor meer warmte in huis

7 december 2022

Nu het weer koud en donker is vind ik het heerlijk om het in huis gezellig te maken met warme dekentjes én natuurlijk kaarsen. Je kunt een paar waxinelichtjes op tafel zetten, maar nog leuker is het om de kaarsen als decoratie toe te voegen aan je interieur. Zo ziet het er ook nog leuk uit als ze niet branden. Kaarsen stylen is helemaal niet moeilijk, maar om je op weg te helpen verzamelde ik 7 ideeën voor kaarsen decoratie in huis.

1. Zet veel kaarsen bij elkaar

Creëer een zee van licht en warmte door veel kaarsen bij elkaar te zetten. Dit geeft een groots effect en ziet er ook nog eens heerlijk knus uit. Combineer verschillende kleuren en vormen of ga voor een rustig geheel door allemaal dezelfde kaarsen te gebruiken. Ideeën voor kaarsen decoratie vind je hieronder bij de andere tips.

Photo by pure julia on Unsplash

Kaarsen decoratie dienblad

Photo by Svitlana on Unsplash

2. Meerdere kaarsen op een dienblad

Maak een statement door je kaarsen op een dienblad te zetten. Zet meerdere kaarsen bij elkaar voor een groots effect. Het dienblad met kaarsen stylen doe je door bijvoorbeeld elementen uit het seizoen toe te voegen. Denk daarbij aan pompoenen, dennenappels of een leuk vaasje met bloemen.

Kaarsen decoreren

Photo by Hannah Busing on Unsplash

Kaarsen decoreren

Photo by Jessica Arends on Unsplash

3. Combineer kaarsen met andere decoratie items

Zet kaarsen op je dressoir of boekenplank en combineer ze met andere decoratie items. Stem de kleuren van je kaarsen en decoratie op elkaar af om er zo een mooi geheel van te maken. Zet bijvoorbeeld een groene kaars naast een groen plantje of stem de kleuren van de kandelaar af op de items ernaast.

Kaarsen decoratie

Photo by S L on Unsplash

Kaarsen decoreren

4. Kaarsen stylen in een glas

Voor de veiligheid is het soms beter om een kaars in een glas of kandelaar te zetten. Maak van je kaars een pronkstuk door bijvoorbeeld een gouden kaars in een chique glas op voet te zetten. Of combineer verschillende vormen glazen kandelaars voor een speels effect. Liever een strakke look? Ga dan voor een setje van dezelfde kaarsen in glazen kandelaars.

Kaarsen decoratie kerstlichtjes

Photo by Joyce G on Unsplash

Kaarsen decoratie kerstlichtjes

5. Combineer kaarsen met kerstlichtjes

Voor een extra dosis knusheid combineer je kaarsen met kerstlichtjes. Maak bijvoorbeeld een setje kaarsen in de vensterbank en drapeer daar het lichtsnoer omheen en tussendoor. Voor extra Kerstsfeer zet je er een mini kerstboompje bij.

Opvallende kaarsen decoratie

Photo by Enis Yavuz on Unsplash

6. Kaarsen in opvallende vormen of kleuren

Vrolijk je huis op door kaarsen in opvallende kleuren neer te zetten. Of ga juist voor een heel bijzondere vorm kaars als echte eyecatcher. Je kunt natuurlijk ook beide combineren door verschillende vormen én kleuren kaarsen bij elkaar te zetten.

Opvallende kandelaars kaarsen

Photo by swabdesign on Unsplash

Opvallende kandelaars kaarsen

Photo by Enrique Macias on Unsplash

7. Opvallende kandelaars

In plaats van een opvallende kaars kun je natuurlijk ook kiezen voor een opvallende kandelaar. Zet bijvoorbeeld verschillende losse kaarsen in kandelaars bij elkaar, of kies voor een grote kandelaar waar meerdere kaarsen in kunnen. Zorg voor een rustig geheel door vormen en kleuren op elkaar af te stemmen. Ga juist voor verschillende vormen en kleuren als je kaarsen een echte eyecatcher in huis mogen zijn.

Hebben jullie je huis al vol staan met kaarsen om het weer wat gezelliger in huis te maken? Ik ga in ieder geval weer een lading kaarsen inslaan om de donkere wintermaanden door te komen ;).

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.