Nakasendo trail, hiken Japan

Hiken in Japan | De Nakasendo trail wandelen

Naast creatief bezig zijn is wandelen een van mijn grootste hobbies. Ik vind het heerlijk om te voet nieuwe plekken te ontdekken. En dan het liefst meerdere dagen achter elkaar. In Japan kon een mooie hike natuurlijk niet ontbreken. Omdat we met 2 niet-wandelaars op reis waren zat een meerdaagse hike er niet in. Maar een wandeling van 8 kilometer zagen ze nog wel zitten. We kozen de Nakasendo trail uit om wat meer van de natuur en het binnenland van Japan te ontdekken.

Nakasendo trail

De Nakasendo trail stamt uit de 17e eeuw en was een van de officiële hoofdwegen tussen Tokyo en Kyoto. Deze trail is dan ook meer dan 500 kilometer lang. Het deel van de Nakasendo trail tussen Magome en Tsumago is een erg mooi stukje van ongeveer 8 kilometer. Vanuit Magome loop je door de Kiso-vallei door mooie bospaadjes en langs watervallen. Een hele mooie route door het traditionele Japan!

Nakasendo trail Magome

Magome

Wij verbleven 2 nachten in Magome en startten vanaf daar ook de wandeling naar Tsumago. Magome is een heel mooi pittoresk Japans dorpje in traditionele Edo-stijl. Overdag (vooral op zondag) kan het afgeladen zijn met (Japanse) toeristen. Loop daarom ook ’s avonds eens een stuk door de hoofdstraat, dan is het heerlijk rustig en kun je echt genieten van de rust in dit prachtige dorpje.

Nakasendo trail Magome

Nakasendo trail beren bel

De wandeling

De wandeling van Magome en Tsumago is ongeveer 8 kilometer en hiermee ben je ongeveer 3 uur zoet. Natuurlijk afhankelijk van hoeveel fotostops je maakt ;). Onderweg kom je veel oude bestraatte bospaadjes tegen, maar ook watervallen en bellen om beren te verjagen! Volgens mij is de kans vrij klein dat je een beer tegenkomt, maar voor de zekerheid hebben we toch de bellen maar even laten rinkelen.

Nakasendo trail theehuis

Verder kom je langs een heel leuk (gratis) theehuis, waar een oude Japanse man je een kopje thee en Japanse zoetigheden voorzet. Erg bijzonder om zo midden in het bos even tot rust te komen onder het genot van een kopje thee. De route staat erg goed aangegeven, we konden zonder problemen van Magome naar Tsumago komen.

Nakasendo trail bospaadje

Nakasendo trail Tsumago

Tsumago

Tsumago is net zoals Magome een klein pittoresk dorpje en erg leuk om even doorheen te slenteren. Extra tip: bij de Tourist Information kan je een certificaat halen als ‘bewijs’ dat je de route hebt gelopen. Vanuit Tsumago kun je met de bus terug naar Magome. Wil je vanuit Tsumago doorreizen naar je volgende bestemming dan kun je met een bagageservice je bagage vanuit Magome naar Tsumago laten brengen. Zo hoef je niet 8 kilometer je bagage mee te sjouwen.

Nakasendo trail selfie

Praktische info

Magome is vrij makkelijk met openbaar vervoer te bereiken. Het dichtsbijzijnde treinstation is Nakatsugawa, vandaar kun je verder met de bus naar Magome. Wij reisden vanaf Matsumoto met de trein naar Nakatsugawa (ong. 50 minuten) en stapten daar over op de bus naar Magome (ong. 30 minuten). Prima te doen!

De bus van Tsumago terug naar Magome doet er ongeveer 30 minuten over en gaat zo’n vijf keer per dag. Bij de tourist information zijn de vertrektijden te vinden. Bij ons waren de bustijden ook te vinden in de ryokan waar we verbleven.

Ben je van plan om deze route te lopen en heb je nog vragen? Laat het weten in de comments! Andere vragen en opmerkingen zijn natuurlijk ook welkom ;).

Liefs Femke

Lees meer over Japan

About the Author:

Hoi, ik ben Femke! Ik ben een grafisch ontwerper met een passie voor creatief ontworpen producten, lange wandelingen en een goed boek. Op dit blog laat ik al mijn passies samenkomen in mijn zoektocht naar creativiteit. Meer weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.