De AG Belgian Coast Walk | Info, ervaringen en tips

26 mei 2022

Afgelopen weekend liep ik samen met mijn man 42 km langs de kust van België, tijdens de AG Belgian Coast Walk. Een jaarlijks terugkerend wandelevenement in België. We zouden twee jaar geleden al meedoen, maar dat ging door corona helaas niet door. Dit jaar was het dan eindelijk zover en liepen we 42 km, vanaf Oostende naar De Panne. Een hele ervaring én de eerste keer dat ik zoveel kilometers op één dag liep. In dit artikel vind je alle info, mijn ervaringen, tips en natuurlijk foto’s!

AG Belgian Coast Walk

Afstanden

De AG Belgian Coast Walk wordt sinds 2019 georganiseerd en vindt, zoals de naam al doet vermoeden, plaats aan de kust van België. De looprichting (of zoals ze dat zo mooi in het Vlaams zeggen: de staprichting) was dit jaar van Knokke-Heist naar De Panne. Wij kozen voor de 42 km. Een mooie, uitdagende afstand voor ons. Naast de 42 km kun je kiezen voor 10, 25 of 80 km. Leuk feitje: de oudste deelnemer aan de 80 km was 88 jaar!

AG Belgian Coast Walk

Route Belgian Coast Walk

De routes lopen zoveel mogelijk langs de kust, maar is gelukkig geen kilometerslange strandwandeling. De 42 km die wij liepen begon in Oostende en eindigde (net zoals de andere afstanden) in De Panne. Natuurlijk liepen we langs het strand, maar ook door de duinen, bossen, bebouwing, een jachthaven en zelfs door de vismijn van Nieuwpoort heen. Daardoor was het echt een hele mooie diverse route die geen enkel moment verveelde!

AG Belgian Coast Walk - bevoorrading
AG Belgian Coast Walk - bevoorrading

Bevoorrading

Als deelnemer zijn er onderweg enkele bevoorradingspunten, waardoor je zelf weinig mee hoeft te nemen. Van tevoren is al duidelijk wat je krijgt en na hoeveel kilometer, zodat je zelf kunt inschatten of je hier voldoende aan hebt. Ook bij de finish ontvang je (naast een medaille en een St. Bernardus biertje) nog wat te eten en drinken, om je energiepeil weer op te krikken.

AG Belgian Coast Walk

Vervoer

Vanuit de organisatie is er busvervoer geregeld die je ‘s ochtends van de finish naar de start brengt. De bussen vertrokken tussen 5:50u en 6:20u, zodat we tegen 7:00u van start konden. Als je gebruik wil maken van het busvervoer moet je hier wel extra voor betalen, maar dat was het mij wel waard. (Wij hadden een hotel geregeld in De Panne, dus na het finishen konden we bijna kruipend terug naar het hotel ;).)

AG Belgian Coast Walk
AG Belgian Coast Walk

Conclusie

De AG Belgian Coast Walk vond ik een heel erg leuk evenement om aan mee te doen. De sfeer was goed, de route mooi, de bewegwijzering en info duidelijk en het aantal kilometers vielen me heel erg mee (vrijwel geen spierpijn na de tijd!). Als extraatje was het ook nog eens prachtig zonnig weer. Voor iedereen die op zoek is naar een leuk wandelevenement over de grens kan ik de Belgian Coast Walk van harte aanraden!

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.