Mijn guilty pleasure | Geocachen

Mijn guilty pleasure

Guilty pleasure: iets waaraan men stiekem genoegen beleeft hoewel men weet dat het eigenlijk niet hoort; stiekeme geneugte; heimelijk pleziertje. – Vaak van toepassing op bepaalde popliedjes die volgens de algemene opinie ‘niet kunnen’.

Guilty pleasures dus. Nu ga ik het niet hebben over muziek hebben, maar over hobby’s! Want je hebt vast wel een hobby waar je liever niet over verteld, waarvan je denkt dat anderen die ‘stom’ kunnen vinden. Zo heb ik ook een hobby, die misschien een beetje nerdy is. Nou ben ik zelf ook wel een beetje een nerd, daarom vind ik het misschien ook wel zo leuk ;). De hobby waar ik het over wil hebben is *tromgeroffel* geocachen! Niet iedereen zal er bekend mee zijn, daarom zal ik proberen het kort uit te leggen.

 

Wat is geocachen?

Verspreid over de hele wereld liggen miljoenen geocaches. Op de website (of de app) is te zien waar er allemaal caches te vinden zijn. Elke cache heeft zijn eigen coördinaten. Met behulp van een gps tracker of de gps op je telefoon kun je naar die coördinaten navigeren. En dan begint het leuke gedeelte! Want dan moet je op zoek naar de cache. Zodra je de cache gevonden hebt laat je je naam achter en kun je op de website (of via de app) je vondst loggen. Op de kaart verschijnt dan een mooie smiley op de plek waar je de cache hebt gevonden.

 

Wat is zo’n cache nou eigenlijk?

Een cache kan eigenlijk van alles zijn en bestaat in allerlei formaten. Het is in ieder geval een doos(je) of koker waar een logboekje in zit waar je dan uiteindelijk je naam op schrijft als bewijs dat je de cache echt hebt gevonden. Gelukkig krijg je op de webpagina van de cache wel een beetje informatie over bijvoorbeeld de grootte en hoe moeilijk deze te vinden is. Maar je weet dus nooit precies waar je naar zoekt. Want een cache kan allerlei gedaantes hebben.

guilty pleasure geocachen

Zie mij blij zijn met mijn eerste gevonden cache! 🙂

Waarom geocachen?

Geocachen doe ik nu ongeveer anderhalf jaar en ik vindt het echt leuk! Het is voor mij een reden om naar buiten te gaan, in plaats van de hele dag op de bank te hangen. En je komt op plekken waar je anders nooit komt en ontdekt zo hele mooie plaatsen. Vaak staat er op de cachepagina ook achtergrond informatie over de locatie. Maar wat ik het allerleukste vindt aan geocachen is dat je soms echt verrassend mooie, creatieve caches tegenkomt waarbij de eigenaren enorm hun best hebben gedaan om een unieke cache te maken.

Hieronder vind je een verzameling van leuke, creatieve geocaches. Een paar ben ik zelf in het ‘wild’ tegengekomen, de rest komt van Pinterest.

guilty pleasure geocachen

guilty pleasure geocachen

guilty pleasure geocachen

bron: Pinterest


guilty pleasure geocachen

bron: Pinterest

guilty pleasure geocachen

guilty pleasure geocachen

guilty pleasure geocachen

bron: Pinterest


guilty pleasure geocachen

bron: Pinterest

Dit is dus mijn guilty pleasure! Toch een hobby met een beetje een creatieve link. Zeker als je zelf een cache zou gaan maken, je kunt het zo origineel maken als je zelf leuk vindt.

Kenden jullie geocachen al? Of ben je misschien nieuwsgierig geworden? Mocht je willen beginnen met geocachen en tips nodig hebben mag je me altijd vragen, dan geef ik je een uitgebreidere uitleg of kunnen we een keer samen gaan cachen ;).

Liefs Femke

About the Author:

Hoi, ik ben Femke! Ik ben een grafisch ontwerper met een passie voor creatief ontworpen producten, lange wandelingen en een goed boek. Op dit blog laat ik al mijn passies samenkomen in mijn zoektocht naar creativiteit. Meer weten?

4 thoughts on “Mijn guilty pleasure

 • Rowan22 juni 2016 at 19:12

  Wat een leuke guilty pleasure!!

  Reply
  • Femke23 juni 2016 at 08:47

   Dankjewel! Kende je geocachen al?

   Reply
 • Saskia26 juni 2016 at 20:40

  Wat super leuk, veel plezier ervan!

  Reply
  • Femke27 juni 2016 at 07:48

   Dankjewel! 🙂

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.