Geboortekaartje Sam A6 klapkaart luikvouw en kraft envelop met sluitsticker

Femke ontwerpt | Geboortekaartje Sam

Afgelopen september werden mijn schoonzus en zwager ouders van een prachtig ventje: Sam! Nog leuker: ik kreeg de eer om het geboortekaartje te ontwerpen. Na een inventariserend gesprek waarin we de wensen doornamen maakte ik een eerste ontwerp. Dat bleek een schot in de roos! Het eindresultaat is erg mooi geworden, al zeg ik het zelf ;).

Geboortekaartje Sam A6 klapkaart luikvouw

Het ontwerp – Voorzijde

Op de linkerzijde staat de naam en op de rechterzijde een illustratie van de hond en katten. Aan de hand van een aangeleverde foto maakte ik de illustratie van de hond en de katten. Een simpel lijnenspel, waar bekenden meteen de hond en katten in herkenden :D. Door de dieren subtiel naar links te laten kijken valt de naam nog meer op.

Het ontwerp – Binnenzijde

Wat als eerste opvalt als je de kaart opent is de mooie tekst en illustratie van de skyline van Deventer. De illustratie is ook gebruikt voor het verhuiskaartje en is een mooie knipoog voor de liefde voor de stad. Aan de beide zijdes staan de gegevens van de baby en die van de ouders.

Het materiaal

Het kaartje is A6-formaat met een luikvouw, uitgevoerd in een mooi natuurlijk uitziend papiersoort. Dit materiaal maakt het kaartje net wat specialer dan een ‘gewoon’ glimmende papiersoort.

Envelop

Zonder envelop kan de kaart natuurlijk niet verstuurd worden. We kozen voor een envelop in kraftpapier. Het bruine van de envelop combineerde heel mooi met de groen/blauwe kleur van het kaartje.

Finishing touch

Om het geheel af te maken werd de envelop dichtgeplakt met een ronde sluitsticker in de kleur van het kaartje. De tekst op de sticker maakt toch meteen nieuwsgierig?!

Ben je ook op zoek naar een geboortekaartje op maat? Onder de naam Femke Ontwerpt maak ik designs op maat. Neem voor meer informatie contact op via hallo@femkeontwerpt.nl.

Liefs Femke

About the Author:

Hoi, ik ben Femke! Ik ben een grafisch ontwerper met een passie voor creatief ontworpen producten, lange wandelingen en een goed boek. Op dit blog laat ik al mijn passies samenkomen in mijn zoektocht naar creativiteit. Meer weten?

3 thoughts on “Femke ontwerpt | Geboortekaartje Sam

 • Désirée26 januari 2020 at 20:08

  Nog steeds super blij mee!

  Reply
  • Femke28 januari 2020 at 20:20

   Fijn om te horen! 😀

   Reply
 • Jannette27 januari 2020 at 11:19

  SUPER ! ! !

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.