Eerste hulp bij visitekaartjes

Eerste hulp bij visitekaartjes

Visitekaartjes zijn een belangrijk promotiemiddel. Op momenten dat je over je blog of bedrijfje aan de praat raakt kun je een visitekaartje aan je gesprekspartner geven waarop o.a. je website staat. Ideaal om zo snel je gegevens uit te kunnen wisselen en met een mooi visitekaartje laat je een blijvende indruk achter!

Aan de slag dus!

Nu je weet hoe belangrijk het is om een visitekaartje te hebben is het tijd om er zelf een te maken. Maar wat zet je nou eigenlijk op zo’n kaartje? Natuurlijk zet je jouw naam & de naam van je bedrijfje/blog op het kaartje. Daarnaast is de website en een e-mailadres ook wel handig. Verder kun je er eigenlijk opzetten wat je wil, bijvoorbeeld een telefoonnummer of je social media adressen.

Het ontwerp

Je hebt bepaald welke info er op je kaartje moet komen, dan is het nu tijd om je visitekaartje te gaan ontwerpen. Maar bepalen hoe je visitekaartje eruit moet zien kan best lastig zijn. Misschien heb je al een logo, dan kun je het visitekaartje in dezelfde stijl maken. Mocht je nog geen logo hebben of niet precies weten welke stijl je leuk vindt, geen nood! Ik heb verschillende visitekaartjes voor je verzameld zodat je inspiratie op kunt doen:

Modern round business cards

bron: Emma Dime

Business card with touch of yellow and playful placing of logo

bron: Flickr

Simple business cards with pattern on back

bron: Behance

Illustrated better half business cards

bron: Olli Bird

Simplistic elegant black and white business cards

bron: Medium

Travelers business cards with copper foil

bron: Instagram

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook eens mijn Pinterest bord.

Mijn visitekaartje

Ik heb zelf nog geen visitekaartjes, maar heb al wel een begin gemaakt met het ontwerp. Ik zal volgende maand een sneak peek geven van het ontwerpproces, dat geeft mij meteen een deadline om er weer mee aan de slag te gaan ;).

Gaan jullie ook een kaartje ontwerpen of hebben jullie al visitekaartjes? Ik ben erg benieuwd naar jullie visitekaartjes! Deel je ze op Instagram met #femkeblogt?
Liefs Femke

About the Author:

Hoi, ik ben Femke! Ik ben een grafisch ontwerper met een passie voor creatief ontworpen producten, lange wandelingen en een goed boek. Op dit blog laat ik al mijn passies samenkomen in mijn zoektocht naar creativiteit. Meer weten?

4 thoughts on “Eerste hulp bij visitekaartjes

 • Kiki Wals31 juli 2017 at 11:18

  Hartelijk bedankt voor deze nuttige tips! Vooral vind ik nuttig een advies dat als je je eigen logo hebt kan je een kaartje in dezelfde stijl maken – heel origineel. Ik denk dat als je een goede drukservice vindt om daar je kaartjes te printen zullen zij je ook een paar tips adviseren omdat je visitekaartje een soort van je tweede gezicht is!

  Reply
  • Femke1 augustus 2017 at 17:49

   Wat fijn dat je wat aan mijn tips had! En het is zeker waar dat je visitekaartje je tweede gezicht is. Het is heel belangrijk bij het achterlaten van een goede indruk. Als je visitekaartje opvalt zal je sneller onthouden worden.

   Reply
 • Natalie14 januari 2020 at 09:02

  Wat je eventueel ook op je visitekaartje kunt zetten, is een QR-code. Mijn ervaring bij het ontwerpen van visitekaartjes is er een van vallen en opstaan. Aanvankelijk bestelde ik er een bij de online drukker. De service was prima hoor. Alleen hanteerde die wel zijn eigen formaat. Ik vond de verkregen kaartjes eigenlijk wat te klein.

  Reply
  • Femke14 januari 2020 at 19:51

   Een QR-code is zeker een goede toevoeging! Het kan soms even puzzelen zijn wat je er op wilt zetten. En dan kun je met een QR-code net wat extra’s doen :).

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.