Een lettertype vinden? Dit is mijn favoriete tool

14 maart 2018
Dat ik dol ben op mooie lettertypes heb je inmiddels waarschijnlijk wel door. Zo verzamelde ik voor jullie al 7 lekker lettertypes en liet ik hele mooie combinaties van lettertypes zien. Zo af en toe kom ik een ontwerp tegen met een lettertype die ik erg mooi vindt. Alleen staat daar natuurlijk niet bij welk lettertype het precies is. Gelukkig is een lettertype vinden niet moeilijk. In deze post ga ik je uitleggen met welke tool een lettertype herkennen een fluitje van een cent is!

 

Welk lettertype is het?

Er zijn heel handige tools die het vinden van een lettertype een stuk makkelijker maken. De tool die ik het meest gebruik is WhatTheFont. Deze tool kan aan de hand van een afbeelding het lettertype herkennen die er op lijkt. Daarna kun je ook eventueel het lettertype aanschaffen. Deze tool kun je via de browser op je computer gebruiken, maar er bestaat ook een gratis app voor je telefoon.

Online lettertypes vinden

Kom je online een mooi lettertype tegen maak daar dan een screenshot van. Dit screenshot kun je vervolgens uploaden bij WhatTheFont. In het volgende venster moet je nog even aangeven of de letters die herkend worden kloppen en daarna krijg je een overzicht van de gevonden lettertypes! Zo simpel is het echt. Wel is het belangrijk dat de tekst een beetje groot is en een goed contrast heeft met de achtergrond. Heeft de tekst dat niet, dan heeft de tool er vaak wel wat moeite mee helaas.

Offline lettertypes herkennen

Naast de site heeft WhatTheFont ook een app waarmee lettertypes opzoeken heel gemakkelijk gaat. Deze app vind ik zelf dan ook heel fijn. Stel je zit door een tijdschrift te bladeren en daarin gebruiken ze een heel mooi lettertype. Met deze app kun je dus een foto maken van de tekst. Vervolgens herkent de app waar in de foto tekst staat. Staan er meerdere teksten, dan selecteer je de tekst waarvan je het lettertype wilt weten. Daarna zoekt het systeem de lettertypes op die er het meest op lijken. Ideaal!

 

Kenden jullie deze tool voor het vinden van een lettertype al? Of gebruiken jullie een andere site of app? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.