Een creatieve boost nodig? Ga wandelen!

18 januari 2017
Een creatieve dip heeft iedereen wel eens. Heel irritant. En als je dan ook nog eens vlak voor een deadline zit bevorderd dat je creativiteit ook niet echt. Mijn manier om mijn creativiteit een boost te geven? Wandelen!

 

Hoezo?

Een stuk wandelen helpt me om mijn focus te verleggen en even nergens aan te hoeven denken. Meestal loop ik in mijn pauze ook wel even een rondje (als het weer het tenminste toe laat). Vaak met een collega, maar ook wel eens alleen. En ik moet zeggen dat ik dat ook wel erg fijn vindt. Een stuk lopen, waar je benen je heen brengen en je gedachten ‘los laten’. Gewoon om je heen kijken, en ‘zijn’. Klinkt erg zweverig, maar dat is het niet. Je hoeft niet verplicht aan iets te denken en dat helpt om even tot rust te komen. Vaak kom ik met vernieuwde energie én nieuwe ideeën terug van een rondje. Heerlijk!

 

No guarantees

Helaas werkt dit niet altijd. Creativiteit laat zich niet dwingen. Ik ben op mijn creatiefst als ik goed in mijn vel zit. Wandelen helpt daar vooral bij om mijn hoofd leeg te maken en me te ontspannen. Soms (als ik heel erg druk ben in mijn hoofd) heeft wandelen zelfs dan geen effect en kom ik met een voller hoofd terug. Bij mij werkt het dan het beste om mijn werk even neer te leggen en me op iets heel anders te storten. Door je focus te verschuiven kun je er even later weer op een heel andere manier naar kijken.

Wandelen is voor mij in ieder geval een heerlijke manier om mijn gedachten de vrije loop te laten en even te ontspannen. En het is ook nog gezond! Wandelen jullie wel eens om je hoofd leeg te maken en even je gedachten te verzetten?

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

1 Reactie

  1. Denise

    Ik ben ook echt een fan van wandelen. Hier vind ik inderdaad ook vaak ideeën.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.