Doei september, hallo oktober!

5 oktober 2016
Femke blogt | Kalligrafie setje
Femke blogt | Kalligraferen oefenen
Femke blogt | Laatste zomerdag zwembad
Femke blogt | Tony's Chocolonely limited edition

Het is alweer een paar dagen oktober en de herfst is nu dan ook echt begonnen, inclusief regen helaas. Al moet ik zeggen dat de zon gister toch nog aardig zijn best deed! Stiekem vind ik het ook helemaal niet zo heel erg dat de herfst is begonnen, zoals ik afgelopen zondag ook in de Sunday’s Society6 vertelde. Zolang de regen nog wegblijft tenminste ;).

Maar goed, weer een maand voorbij! Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet meer zo goed weet wat ik in september uitgespookt heb. Ik weet in ieder geval wel dat ik moeilijk weer in mijn blogritme kom. Augustus bracht ik zo ongeveer de hele maand in Lapland door en sindsdien is mijn ritme een beetje zoek. Op het laatste moment artikelen schrijven is niet helemaal ideaal voor mij, haha. Ik ben best stressbestendig, maar als ik een dag van tevoren een post moet schrijven wordt het ‘moeten’ in plaats van ‘mogen’. Dus deze maand is mijn voornemen om weer op vaste dagen mijn artikelen te schrijven, zodat ik er meer tijd in kan steken en ik het weer ‘mag’ doen in plaats van ‘moet’. En ik merk dat ik het dan nóg leuker vind om te doen! 🙂

September recap

Voor het geval je niet elke week mijn blog checked kan het natuurlijk gebeuren dat je een post mist. Dat wil je natuurlijk niet, daarom hier nog even de posts van september op een rijtje 😉

Wist je dat…

…ik elke maandag een nieuwsbrief verstuur met de artikelen die de week ervoor online kwamen? Ik ben bezig om deze nog leuker te maken en wil ook handige tips en leuke extra’s in de nieuwsbrief gaan verwerken die je niet op mijn blog terug vind. Super leuk dus! 😉 Inschrijven voor de nieuwsbrief doe je gelukkig heel makkelijk op deze pagina.

Q(&A)

Natuurlijk kan mijn blog niet bestaan zonder jullie, mijn lieve volgers! Daarom vind ik het ook leuk om van jullie te horen wat je hier graag ziet verschijnen. Ik kan natuurlijk gewoon plaatsen wat ik leuk vind, maar misschien hebben jullie wel een brandende vraag of ergens tips over nodig. Misschien zien jullie graag meer (grafische) ontwerp tips of juist meer DIY posts? Laat maar weten en alle andere vragen zijn ook welkom natuurlijk :). Ik hoor graag jullie ideeën!

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

4 Reacties

 1. Marc

  Hoi Femke! Allereerst complimenten voor je inspirerende blog en fb berichten! Vooral de tips voor het fotoboek vond ik erg tof! Mag ik je wat vragen over kleurcodes enzo? Regelmatig begin ik -met iemand die een ontwerp wil maken- met het kiezen van een kleur via een officiële Pantone waaier. Zodra deze persoon een website wil maken, moeten de kleuren worden omgezet van PMS naar RGB. Wat is daar nu de beste manier voor? Hoe doe jij dat? Ik ken wat tools zoals http://rgb.to Maar toch levert de kleur die dit oplevert op mijn gekalibreerde scherm kleurverschil op met de waaier… Ik zou het leuk vinden om van een echte prof te horen wat de beste manier is, thnx! Groeten van Marc

  Antwoord
  • Femke

   Hoi Marc, bedankt voor de complimenten! Fijn dat je wat aan de tips had. Dat mag zeker! Zelf zet ik de kleuren altijd om in Illustrator. Natuurlijk kan daar ook kleurverschil optreden, scherm & print krijg je nooit 100% gelijk. In Illustrator kun je de rgb-kleur nog een beetje aanpassen totdat je tevreden bent met de gelijkenis.
   Pantone heeft op hun site ook een PMS-kleuren zoeker, waar de RGB waardes bij staan. Maar die converteren helaas ook niet helemaal 100%. (http://www.pantone.com/color-finder) In mijn ervaring komt de omzetting in Illustrator er het dichts bij. Hopelijk ben je hiermee geholpen, maar mocht je nog vragen hebben stel ze gerust! ?
   Groeten Femke

   Antwoord
 2. JANNETTE

  MÓÓIE SEPTEMBER FOTO(‘s), FEMKE❣
  Èn bijzonder mooie kalligrafeerset !!

  GJ

  Antwoord
  • Femke

   Dankjewel! Leuk om te horen 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.