Doei augustus, hallo september!

7 september 2016

Deze post is iets later dan jullie van mij gewend zijn, in augustus was ik namelijk 3,5 week in Lapland! Samen met mijn vriend heb ik rondgetrokken door het noorden van Scandinavië door Noorwegen, Zweden en Finland. En het was fantastisch! Deze reis is voor mij dan ook hét hoogtepunt van augustus. Vandaag een iets andere post dan de voorgaande, met vooral veel mooie plaatjes van Lapland :). Mijn vriend is de (hobby)fotograaf van ons twee en hij was zo lief dat ik zijn foto’s mocht gebruiken voor deze blogpost!

 

Fjällräven Classic

Onze reis begon (na een nachtje Stockholm en een nacht in de nachttrein) met een 110 km lange wandeltocht dwars door de natuur in Zweeds-Lapland. Georganiseerd door het outdoormerk Fjällräven. Ik wist van tevoren niet zo goed wat ik moest verwachten. We hebben wel wat wandelervaring, maar nu moesten we 5 dagen mét een backpack van 10+ kilo op lopen. Maar wát een ervaring was het! 5 Dagen lang door prachtige natuur, je tentje opslaan als je geen zin meer hebt en de volgende dag weer verder. Niet wetend wat er nog voor je ligt, dus met nieuwsgierigheid loop je verder. Water drinken dat zo van de bergentoppen gestroomd komt. Vijf dagen geen telefoon en internet. En ik heb het niet gemist. Ik had het veel te druk met genieten. Genieten, vijf dagen offline, back to basic, midden in de natuur en midden tussen de rendieren. Wat wil je nog meer?

Femke at lake while hiking the Fjällräven Classic
Tent at mountain during Fjällräven Classic
Magnificent view while hiking the Fjällräven Classic
Tijdens de wandeltocht had ik ook nog een klein creatief projectje waar ik mee bezig was: ik maakte elk uur een foto van de plek waar we op dat moment liepen. Van die foto’s maakte ik deze video:

Noorwegen

Na de wandeltocht hebben we de huurauto opgehaald en zijn we eerst door Noorwegen gaan touren. Via de Lofoten, Vesteralen en Tromsø naar het noordelijkste puntje van Europa: de Noordkaap. Vooral de Lofoten en Vesteralen waren prachtig. Die ruige bergen met die schattige rode visserhuisjes, dat contrast was echt super om te zien.

Red houses at the edge of a fjord
Tent at sea in Norway
The Lofoten islands, Norway

Finland

In Finland hebben we genoten van de bossen en de enorme meren. Helaas was het wat regenachtig, anders waren we gaan kajakken. We hebben gewoon lekker rondgereden met de auto en we hebben natuurlijk een bezoekje gebracht aan de Kerstman ;). Wel erg toeristisch, maar grappig om de Kerstman ‘in het echt’ gezien te hebben.

Lake in Finland
Tent at lake in Finland

Zweden

Zweden was de start en het einde van onze vakantie, beide in Stockholm. Stockholm is echt een fantastische stad. We zijn er al eens eerder geweest, dus hebben we deze dagen rustig aan gedaan en hebben we heerlijk door de oude straatjes en langs het water gestruind. Verder hebben we Kiruna bezocht. Dat plaatsje staat bekend om de enorme mijn en wordt zelfs 2 kilometer verplaatst, zodat de mijn verder kan uitbreiden. Best bizar.

Church in Kiruna
The mines of Kiruna

Het is een beetje een jubelpost over mijn vakantie geworden, maar ik heb dan ook enorm genoten. Ik ben weer helemaal opgeladen en heb veel zin om hard met mijn blog aan de slag te gaan. Mocht je trouwens meer willen weten over de Fjällräven Classic of Lapland hoor ik het graag, ik deel je graag mijn ervaringen en tips!

Wat waren jouw (vakantie)hoogtepunten van de afgelopen maand?

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

4 Reacties

 1. Sanne

  Wauw wat een geweldige vakantie heb je gehad. Lijkt me zo tof om zo’n wandeltocht te doen door die prachtige natuur! En jaaaaa, Stockholm <3 loveit!

  Antwoord
  • Femke

   Ja het was echt fantastisch! En als je ooit de kans krijgt om zo’n wandeltocht te doen zou ik zeker gaan!

   Antwoord
 2. Laura

  Wauw mooie foto’s! En zo te zien was jullie verdere reis ook zeer geslaagd 😀 Veel te late reactie, maar wij zijn na de vakantie doorgegaan in het huis dat wij gekocht hebben! Jullie kunnen daar nu ook lekker mee bezig, veel plezier!

  Antwoord
  • Femke

   Dankjewel! Ja de reis was erg geslaagd :). Leuk om van je te horen. Inmiddels al gesetteld in jullie nieuwe huisje?

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.