DIY | Valentijnshartjes van klei

7 februari 2018
Over een week is het alweer Valentijnsdag! Hebben jullie je cadeautje al binnen? Eigenlijk doen wij niet aan Valentijnsdag, maar ik vind het wel leuk om toch wat kleins te maken. Vorig jaar maakte ik hele leuke mini message boxes van luciferdoosjes. Afgelopen december kreeg ik een hele doos vol FIMO klei, dus dit leuk me een mooi moment om er mee aan de slag te gaan!

 

Hartjes kleien

Van FIMO klei kun je heel makkelijk leuke Valentijnshartjes maken in alle maten en kleuren die je maar wilt. Het enige wat je nodig bent is FIMO klei en een oven. Ik gebruikte ook nog boetseer hulpmiddelen, maar je zou ook prima een satéprikker kunnen gebruiken. Gebruik verder lekker je creativiteit!

DIY valentijnshartjes van FIMO klei | Maak hartjes sleutelhangers van FIMO klei als cadeautje voor Valentijnsdag

Sleutelhangers

Hoe leuk is om je lover ‘jouw hart’ te geven om aan zijn sleutels te hangen? Zo heeft hij/zij een leuke herinnering aan jou en jullie liefde! Ik maakte van rode klei een plat hartje waar ik vervolgens in een hoekje een gaatje maakte. Na het bakken haalde ik daar een touwtje doorheen.

 

Van witte klei maakte ik een wat dikker hartje. Met een satéprikker ging ik er dwars doorheen zodat je een soort kraal krijgt. Na het bakken haalde ik daar het touwtje doorheen. Eventueel kun je eronder of boven nog kleinere hartjes of ronde kraaltjes toevoegen. Dit hartje heeft trouwens een zweem roze doordat de rode klei had afgegeven. Bij deze vind ik het eigenlijk niet eens zo erg, maar als je je witte klei echt wit wilt houden: zorg voor schone handen!

DIY valentijnshartjes van FIMO klei | Maak een persoonlijk hartjes sleutelhanger als cadeau voor Valentijnsdag
DIY valentijnshartjes van FIMO klei | Maak een sleutelhanger van FIMO klei met persoonlijke tekst voor je lover op Valentijnsdag
Verder maakt ik nog een iets groter plat rood hart, waar ik ‘LOVE’ inkerfde. Je zou natuurlijk ook je naam in het hartje kunnen zetten om het nog persoonlijker te maken. Ook in dit hartje maakte ik een gaatje en haalde ik er na het bakken een touwtje door.
DIY valentijnshartjes van FIMO klei | Maak 3D kaarten voor Valentijnsdag met FIMO klei

Hartjes kaart

Een lieve kaart wordt nog liever als je ‘m zelf maakt! Deze hartjes maakte ik door een beetje rode met witte klei te mengen, maar niet ver door te kneden. Zo ontstaat dat marmereffect. Daarna rolde ik ze uit tot wormpjes en vormde ik er hartjes van. De hartjes plakte ik vervolgens op een stuk dik papier en met zwarte stift schreef ik er tekst bij.

DIY valentijnshartjes van FIMO klei | Maak een Valentijnskaartje met 3D hart van FIMO klei
DIY valentijnshartjes van FIMO klei | Maak een Valentijnskaartje met 3D hart van FIMO klei
DIY valentijnshartjes van FIMO klei | Maak je Valentijnscadeautje nog liever met een hartje met tekst van FIMO klei

Inpakdecoratie

Natuurlijk kun je ook hartjes van klei gebruiken om je cadeautjes op te leuken. Wat dacht je van dit label van klei? Ik rolde een stuk witte klei uit tot een halve centimeter en vervolgens sneed ik er een hart uit. Daarna sneed ik uit een hoekje een mini hartje en kerfde ik ‘I love you’ in het hart. Touwtje erdoor en klaar is je lieve cadeautje!

Wat voor leuks maken jullie voor je lover voor Valentijnsdag? Veel knutselplezier en alvast een fijne Valentijnsdag!

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

4 Reacties

 1. Rowan

  Wat een schattige ideeën zeg! Ik knutsel niet zo heel vaak met klei, maar als ik dit zie krijg ik meteen zin om aan de slag te gaan.

  Antwoord
  • Femke

   Dankjewel! 🙂 Ik knutselde vroeger veel met FIMO klei, maar nu eigenlijk ook niet meer zo vaak. Terwijl je er zulke leuke dingen mee kan. Ik vond het dan ook heel leuk om er weer eens mee bezig te zijn :).

   Antwoord
 2. Mei Qi

  Super cute!!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.