DIY | Maak je eigen Moederdag bloemenkaart

9 mei 2018
Nog een paar dagen en dan is het alweer Moederdag. Hebben jullie al een cadeautje bedacht? Ik ben daar nooit zo goed in, om weken van tevoren al te bedenken wat ik wil geven. Het leukst vind ik eigenlijk om iets te geven wat ik zelf heb gemaakt, al neem ik daar vaak niet echt de tijd voor. Gelukkig heb je voor deze kaarten niet veel tijd nodig. Ze zijn zo in elkaar geknutseld! Kijk snel verder voor de uitleg.

 

Wat heb je nodig:

  • gekleurd papier
  • wit papier
  • touw
  • washi tape
  • schaar
  • fineliner
  • lijm
DIY Moederdag bloemen kaart | Maak je eigen kaart met fleurige bloemen voor Moederdag, met deze simpele DIY

Kleurige bloempjes

Deze kaart is lekker kleurrijk en hier kun je net zoveel bloemen opplakken als je leuk vindt. Je kunt voor 1 grote gaan, of meerdere kleinere bloemetjes. De bloemenblaadjes en het hart van de bloem knip je uit gekleurd papier. Eventueel papier met een patroontje voor wat extra fleurigheid. Het hart plak je met een drupje lijm op de bloemblaadjes. Vervolgens maak je een gaatje in het midden en haal je daar een touwtje doorheen, als steel van de bloem. Uit groen papier kun je nog wat bladeren knippen, of je laat deze achterwege.

Op het witte papier teken je de vaas (ik gebruikte hiervoor een fineliner), waar je vervolgens de blaadjes en de bloemen op plakte. Over de touwtjes plak je een stukje washi tape, om zo het boeket ‘vast te binden’. Eventueel kun je er nog een leuke tekst boven zetten, maar ik heb de kaart verder lekker clean gehouden.

DIY Moederdag bloemen kaart | Maak je eigen kaart met fleurige bloemen voor Moederdag, met deze simpele DIY

Roze roosjes

Deze roosjes zijn iets ingewikkelder om te maken. Eerst knip je een cirkel uit gekleurd papier. Hier knip je vervolgens een krulletje van. Deze rol je vervolgens op, totdat je bij het eind bent. Het laatste stukje plak je met een beetje lijm vast, zodat het rolletje goed blijft zitten.

Op het witte papier teken je met een fineliner de vaas. Daarna knip je van groen papier de blaadjes en plak je deze samen met het roosje op de kaart. Met een fineliner teken je vervolgens de steeltjes van de bloemen en plak je daar een stukje washi tape overheen.

DIY Moederdag bloemen kaart | Maak je eigen kaart met fleurige bloemen voor Moederdag, met deze simpele DIY

Flower power

Het is ook leuk om echte bloemen te gebruiken op je kaart. Dat scheelt je ook nog wat knip- en plakwerk en het ziet er net zo leuk uit! Ook hier teken je eerste de vaas op het witte papier, waarna je de bloem met een stukje washi tape vastplakt op de kaart. Super simpel en super leuk! Enige nadeel is wel dat je kaart niet eeuwig houdbaar is ;).

Zoals je ziet: makkelijk om te maken, maar ontzettend leuk om te geven! Met een lieve boodschap of cadeaubon binnenin zal je moeder dit vast waarderen. Alvast een fijne moederdag gewenst!

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.