DIY | Maak je eigen kerstkaarten met glitter washi tape

13 december 2017
Inmiddels zijn we alweer bijna halverwege december, hoog tijd dus om kerstkaarten te gaan versturen! Meestal koop ik gewoon een set kaarten, al vind ik het wel leuker om zelf kerstkaarten te maken. Helaas lukt dat tijd technisch niet altijd. Toch hoeft het maken van kerstkaarten niet veel tijd te kosten. Deze kaarten zijn super leuk en helemaal niet moeilijk om te maken! Ik laat je zien wat ik gebruikte om deze kaarten te maken.BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

DIY kerstkaarten met glitter washi tape | Deze simpele kerstkaarten maak je eenvoudig zelf met wit papier, een zwarte stift en glitter washi tape!

Wit papier + glitter washi tape + zwarte stift = kerstkaart

Voor deze kerstkaarten gebruikte ik niet veel meer dan bovenstaande. Ik gebruikte dik wit A4 papier, dit sneed ik door de helft en vouwde ik vervolgens dubbel. Natuurlijk kun je ook andere kleuren papier gebruiken. Vervolgens schetste ik met potlood mijn idee op papier en ging vervolgens met de glitter washi tape en zwarte stift aan de slag!

DIY kerstkaarten met glitter washi tape | Deze simpele kerstkaarten maak je eenvoudig zelf met wit papier, een zwarte stift en glitter washi tape!
DIY kerstkaarten met glitter washi tape | Deze simpele kerstkaarten maak je eenvoudig zelf met wit papier, een zwarte stift en glitter washi tape!

Kerstboom

Deze kerstboom bestaat uit een lijn gezet met een dikke zwarte stift. Ik tekende eerst met potlood een driehoek op papier, zodat ik wist hoe mijn boom er ongeveer uit zou moeten zien en dat deze wel in het midden van de kaart zou komen ;). Vervolgens knipte ik driehoekjes uit goud washitape en plakte die over elkaar in de vorm van een ster. Van zilver washi tape knipte ik kleine snippertjes die ik op de boom plakte. Een ‘Merry Christmas’ eronder en klaar is je kaart!

DIY kerstkaarten met glitter washi tape | Deze simpele kerstkaarten maak je eenvoudig zelf met wit papier, een zwarte stift en glitter washi tape!
DIY kerstkaarten met glitter washi tape | Deze simpele kerstkaarten maak je eenvoudig zelf met wit papier, een zwarte stift en glitter washi tape!

Rendier

Dit rendier tekende ik met een zwarte fineliner op papier. Uit goud washi tape knipte ik een rondje wat ik als neus opplakte. Met een iets dikkere stift schreef ik ‘Fijne feestdagen’ eronder. Wil je deze kaart nog simpeler maken? Print het rendier + de kerstwens dan uit op het papier, dan hoef je alleen nog maar de neus op te plakken en je naam in de binnenzijde te schrijven ;).

DIY kerstkaarten met glitter washi tape | Deze simpele kerstkaarten maak je eenvoudig zelf met wit papier, een zwarte stift en glitter washi tape!
DIY kerstkaarten met glitter washi tape | Deze simpele kerstkaarten maak je eenvoudig zelf met wit papier, een zwarte stift en glitter washi tape!

Sterren & boompjes

Deze sterren en boompjes maakte ik van goud en zilver glitter washi tape door meerdere driehoekjes over elkaar heen te plakken. Daarna schreef ik met fineliner ‘merry christmas’ in het midden en zette ik met een dikke zwarte stift er nog wat extra sterretjes omheen.

DIY kerstkaarten met glitter washi tape | Deze simpele kerstkaarten maak je eenvoudig zelf met wit papier, een zwarte stift en glitter washi tape!
DIY kerstkaarten met glitter washi tape | Deze simpele kerstkaarten maak je eenvoudig zelf met wit papier, een zwarte stift en glitter washi tape!

Tape boom

De basis van deze boom maakte ik van zwart glitter washi tape. Vervolgens knipte ik kleine snippers van zilver en goud washi tape en plakte die over de zwarte stroken. Met een dikke zwarte stift tekende ik de stam van de boom en ik schreef met fineliner de kerstgroet eronder.

DIY kerstkaarten met glitter washi tape | Deze simpele kerstkaarten maak je eenvoudig zelf met wit papier, een zwarte stift en glitter washi tape!
Maken jullie zelf je kerstkaarten of kopen jullie een set leuke kaarten in de winkel?
Liefs FemkeGerelateerde artikelen

3 Reacties

 1. Rowan - sillysis.nl

  Wat een super leuke kerstkaartjes! Heel minimalistisch, daar hou ik van!

  Antwoord
  • Femke

   Dankjewel! Ja ik hou ook van dat minimalistische, lekker clean en toch duidelijk wat het voor moet stellen ;).

   Antwoord
 2. sorana

  dank je ! super leuk!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.