DIY kerstboomhangers

20 december 2018

Nog een week en dan is het al Kerst! Hebben jullie inmiddels de kerstboom al staan? Ik vind dat wel echt het gezelligste van deze tijd, lekker veel lichtjes en kaarsjes aan in huis. Vorig jaar kochten we in de uitverkoop een set zilveren kerstballen, maar dat vind ik toch wel een beetje saai. Zo’n boom met alleen maar lichtjes en 1 kleur kerstballen. Ik vind dat daar toch echt nog wat andere kerstdecoratie bij moet hangen. Dus maakte ik zelf een aantal kerstornamenten om in de boom te hangen. Hieronder vind je mijn DIY kerstboomhangers! 

Vilten kerststerren

Het enige wat je voor deze DIY kerststerren van vilt nodig bent is, je raad het al, vilt! Oke, en nog een mooi lintje om ze aan op te hangen. Ik gebruikte een uitsteekvormpje voor koekjes om de ster op het vilt te tekenen. Daarna knipte ik de sterren uit en maakte met de punt van de schaar een gaatje voor het lintje. Lintje erdoor en ophangen maar!

Kersthangers van klei

Dat je met klei mooie kerstdecoratie kan maken liet ik vorig jaar al zien. Met een stukje witte klei kun je eindeloos veel verschillende kersthangers maken. Elke andere kleur kan natuurlijk ook ;). Ik sneed kerstboompjes en sterretjes uit de uitgerolde klei en maakte met een saté prikker een gaatje voor het touwtje. Met de restjes klei die ik overhield maakte ik de contour van de kerstboom. Ik rolde er eerst een dun sliertje van die ik vervolgens in de vorm van een kerstboom boog. Op Pinterest zag ik ook dit soort kersthangers, maar was er met zwarte klei/stift/verf een patroon op getekend. Ook erg leuk!

Origami kerststerren

Deze hangers maakte ik stiekem een paar jaar terug al. Ik kan helaas de tutorial niet meer terug vinden, alleen deze afbeelding op Pinterest. Misschien een goeie voor volgend jaar om een uitgebreide tutorial met jullie te delen ;). Je hebt hier in ieder geval niet meer voor nodig dan twee vierkantje papiertjes. Hier maak je twee halve sterren van, welke je vervolgens op elkaar plakt. Door met het formaat te spelen kun je verschillende groottes maken. Ook leuk om extra grote sterren te maken en die ergens anders in huis op te hangen.

3D kersthangers

Voor deze kersthangers gebruikte ik vrij stevig papier. Ik knipte er twee rondjes en driehoekjes uit. Elk driehoekje/rondje knipte ik tot de helft in. De ene vanaf de bovenkant en de andere vanaf de onderkant. Daarna kun je ze namelijk heel mooi in elkaar schuiven, waardoor je een 3D kerstboom of 3D kerstbal krijgt. In de bovenkant maakte ik een gaatje waar ik een touwtje doorheen haalde.

Sterrenslinger

In een kerstboom kan een slinger eigenlijk niet ontbreken. Uit papier knipte ik een aantal sterren die ik vervolgens met naald en draad aan elkaar heb geregen. Deze slinger is vrij simpel te maken, maar je hebt er wel geduld voor nodig. Hoe langer de slinger, hoe meer sterren je moet knippen. Wat je niet ziet op de foto is dat mijn slinger maar uit 6 sterren bestaat ;).

Ik vind het wel echt leuk om nu wat bijzonders in de boom te hebben hangen. En dus helemaal niet moeilijk om te maken! Hoe hebben jullie de kerstboom versierd? Hebben jullie alleen ‘gewone’ ballen of ook wat bijzonders erin hangen?

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.