DIY | Fotobehang van je eigen foto

13 september 2017
Een van de dingen waar ik het meest trots op ben in huis is toch wel het fotobehang wat we op onze slaapkamer hebben. De muur achter ons bed hebben we behangen met fotobehang met een eigen foto. Echt heel tof, want elke keer als ik de kamer binnenkom komt er weer een grote glimlach op mijn gezicht.

 

Inspiratie

Ik kwam op het idee om fotobehang op onze slaapkamer te hangen na het zien van deze foto’s. Dit ziet er zo gaaf en rustgevend uit dat ik dat ook wou! En dan het liefst met een eigen foto. In deze post ga ik je vertellen waar je op moet letten als je ook een fotobehang wilt maken van een eigen foto.

bron onbekend

De foto

Zodra je besluit een eigen foto te laten afdrukken op fotobehang komt de moeilijke zoektocht naar een geschikte foto. Ik had al aardig in mijn hoofd wat ik voor soort foto wou: een natuurfoto. Omdat we het fotobehang in de slaapkamer wilden mocht de foto niet teveel details hebben en moest het echt rust uitstralen, zodat je er heerlijk bij zou kunnen slapen.

Uiteindelijk heb ik een aantal foto’s geselecteerd en die aan mijn vriend voorgelegd. Het heeft enige discussie opgeleverd, maar uiteindelijk zijn we eruit gekomen ;).

DIY fotobehang van je eigen foto | De foto

Kwaliteit

Omdat de foto zo groot wordt afgedrukt is het heel belangrijk om een foto van goede kwaliteit uit te zoeken. Een foto gemaakt met je telefoon zal niet geschikt zijn.

 

Bestellen

Als je een mooie foto hebt uitgekozen en de kwaliteit hebt gecheckt kun je het behang bestellen. Ik bestelde ons behang bij Drukwerkdeal.nl, maar er zijn meerdere bedrijven waarbij je fotobehang met je eigen foto kunt bestellen. Bij Drukwerkdeal.nl betaal je ongeveer €140,- voor een fotobehang van 290 x 260 cm. Het voordeel bij Drukwerkdeal.nl vond ik dat het behang uit 1 deel bestond. Als je meerdere banen hebt is het een hele uitdaging om de foto goed door te laten lopen.

 

Ophangen

Ondanks dat het fotobehang uit 1 deel bestond was het nog wel een kleine uitdaging om het behang goed op te hangen. Bij een kleinere wand zal het iets makkelijker gaan, maar wij hebben met 5 man het behang opgehangen. Er stonden 3 personen op ladders (2 om de hoeken goed te hangen en 1 om het midden te sturen). Op de grond waren we met z’n tweeën om te checken of het daar allemaal recht hing en er geen kieren waren. Toen het behang recht hing was het tijd om het vast te strijken (de muur smeer je eerst in met speciale lijm). Ik was behoorlijk zenuwachtig of het allemaal goed ging komen, maar wat is het mooi geworden!

DIY fotobehang van je eigen foto | Fotobehang ophangen en afwerken

Genieten!

Het behang is van een heel stevig textielachtig materiaal (airtex) en is makkelijk af te nemen. Het glanst niet, maar is mooi mat en de foto komt echt goed tot zijn recht. Hieronder zie je de foto’s hoe het is geworden. Het is echt genieten elke keer als ik de kamer inkom.

DIY fotobehang van je eigen foto | Het eindresultaat voordat het bed er stond
DIY fotobehang van je eigen foto | Het eindresultaat!
Hebben jullie een fotobehang of staat het nog op je wishlist?
Liefs FemkeGerelateerde artikelen

2 Reacties

 1. Rick Vaarkamp

  Ziet er erg goed uit Femke! Mooi om te zien. Ik heb het niet thuis maar als ik op me zelf ga wonen is het zeker het overwegen waard. Prachtig om je eigen foto zo’n mooie plek te geven in je huis.

  Antwoord
  • Femke

   Dankjewel Rick! Ja dat is inderdaad zo en het maakt de ruimte ook een stuk specialer!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.