De 7 mooiste handlettering voorbeelden

18 juli 2018
Zoals jullie vast weten vind ik het heel erg leuk om lekker creatief bezig te zijn en mooie dingen te maken. Ik vind het dan ook heel interessant om steeds weer nieuwe dingen/technieken te leren en uit te proberen. Een van die dingen die ik nog wel graag zou willen leren is ‘handlettering’. Daarbij illustreer je eigenlijk een mooie tekst. Ik heb er een paar jaar terug al een beetje van geproefd, omdat ik toen een kalligrafiesetje kreeg, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde. Mocht ik er ooit mee aan de slag gaan heb ik in ieder geval alvast wat handlettering inspiratie verzameld. Ik verzamelde de 7 mooiste handlettering voorbeelden voor je in dit blog!

Simpel. Ok. 

Bij handlettering denk je misschien aan een uitgebreide geïllustreerde quote, maar dat het ook heel simpel kan laat deze illustratie zien. Twee woorden met zorg op papier gezet zorgt voor een sterk statement.

Met versieringen

Een paar krabbeltjes naast de letters maakt je illustratie een stuk spannender. Met kleine versieringen kun je een tekst een bepaalde sfeer meegeven zonder een uitgebreide illustratie te hoeven maken.

Voeg kleur toe

Bij handlettering zie je waarschijnlijk mooie zwarte letters voor je. Toch is het echt niet verkeerd om ook kleur te gebruiken. Door het gebruik van kleur geef je de tekst nog meer een eigen uitstraling.

Quote

Een quote kun je heel mooie illustreren door middel van handlettering. Vind een inspirerende quote en schrijf ‘m heel groot op een vel papier. Zo maak je heel eenvoudig je eigen inspirerende poster! 

Complete illustratie

Je handlettering integreren in een illustratie is een mooie manier om je quote (of juist je tekening) meer kracht bij te zetten. Ook heel leuk om op deze manier een inspirerende poster of kaart te maken.

Hele pagina

Met een combinatie van verschillende teksten en illustraties kun je heel makkelijk een dag of evenement beschrijven. Leuke manier om bijvoorbeeld je reisdagboek bij te houden.

Alles of niks

Met een hele pagina tot je beschikking kun je van je handlettering een echt kunstwerk maken. Ga los met verschillende teksten, illustraties en kleur. Heel leuk om bijvoorbeeld zoiets als verjaardagskaart te geven.

Zoals je ziet heb ik genoeg inspiratie om aan de slag te gaan. Zijn jullie wel eens met handlettering bezig geweest? Neem voor meer inspiratie ook eens een kijkje op mijn Pinterestbord:

Bron headerfoto: Unsplash.

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.