mooiste chocoladerepen

De mooiste chocoladerepen

Ja, je leest het goed. Deze post gaat niet over de lekkerste, maar de mooiste chocoladerepen! Als chocoladeliefhebber vind ik smaak natuurlijk erg belangrijk, maar voor mij zijn de looks van de reep net zo belangrijk. Want als de wikkel erg tof is vormgegeven ben ik eerder geneigd om die reep te kopen dan die met een vrij simpele wikkel. Ik hou nou eenmaal van mooie dingen ;). Hieronder vind je een paar van mijn favoriete chocoladeverpakkingen!

 

Tony’s Chocolonely

Mijn favoriete merk chocoladereep is Tony’s Chocolonely (van wie eigenlijk niet). Ik wordt altijd helemaal blij van de felgekleurde wikkels en het aparte patroon in de reep zelf. En de chocolade zelf mag er ook best zijn ;).

chocoladerepen Tony's Chocolonely

chocoladerepen Tony's Chocolonely

Johnny Doodle

Sinds een paar maand heeft Tony er concurrentie bij van Johnny. Net zoals Tony is dit ook een Nederlands merk en ik vind Johnny net zo tof! Net zoals Tony trok ook Johnny mijn aandacht in het chocoladeschap, met zijn opvallende teksten op de wikkel. De reep zelf is, net zoals Tony’s reep, niet in nette stukjes verdeeld. Johnny heeft ervoor gekozen om zijn logo te gebruiken als verdeling. Op de achterkant vind je stukjes fudge of koek, wat de anders zo kale achterkant ineens een leuke twist geeft.

chocoladerepen Johnny Doodle

chocoladerepen Johnny Doodle

Hands off my chocolate

En toen ik toch zo uitgebreid bij het chocoladevak stond te neuzen vielen deze repen van Hands off my chocolate mij ineens op. De verpakking vind ik erg grappig. Een getekend poppetje met z’n mond wagenwijd open en daarin een stukje chocolade. De reep zelf is ook niet standaard. In plaats van vierkante blokjes hebben ze bij Hands off my chocolate gekozen voor rondjes. En een grappig detail; op elk blokje/rondje staat ‘mine’. Leuk idee dat een reep een geniet-momentje voor jezelf moet zijn, even ‘me-time’, wat je met niemand hoeft te delen ;).

chocoladerepen Hands off my chocolate

chocoladerepen Hands off my chocolate

Demel Schokolade

Als bonusreep wil ik jullie deze chocoladereep uit Wenen nog laten zien. Deze reep heb ik meegenomen van mijn tripje afgelopen november. Gekocht in de Weense koffiezaak Demel, waar ze ook een bakkerij/patisserie hebben waar je zo naar binnen kan gluren. Erg leuk om te zien! Naast dat je er lekkere taartjes kan eten hebben ze ook een winkeltje vol met allerlei soorten chocolade en taartjes. Als de repen niet zo prijzig waren geweest had ik er wel meer dan 1 meegenomen ;). Deze reep vind ik erg mooi vormgegeven en doet lekker vintage aan, alsof de reep sinds 1800 nog niet is veranderd. Erg tof! Oja, de reep kreeg ik mee in een heerlijk klassiek tasje, veel te groot voor die ene reep, haha.

chocoladerepen Demel

chocoladerepen Demel

Behalve in de supermarkt kwam ik op Pinterest ook nog een paar hele mooie wikkels tegen die ik graag met je wil delen. Van hele kleurige patroontjes tot mooie geïllustreerde wikkels. Ik zou ze zeker kopen als ik ze in de winkel tegen zou komen!

chocoladerepen pinterest

chocoladerepen pinterest

chocoladerepen pinterest

chocoladerepen pinterest

chocoladerepen pinterest

chocoladerepen pinterest

chocoladerepen pinterest

chocoladerepen pinterest

 

Deze chocoladerepen (behalve de Weense reep) vond ik in de supermarkt waar ik altijd mijn boodschappen haal. Waarschijnlijk zijn er (online) nog veel meer toffe chocoladerepen te koop. Wat zijn jullie favoriete repen met creatieve, mooie verpakkingen?

PS: Ook zo’n zin in chocolade gekregen? Hou dan mijn Facebook pagina in de gaten voor een toffe winactie!

Liefs Femke

About the Author:

Hoi, ik ben Femke! Ik ben een grafisch ontwerper met een passie voor creatief ontworpen producten, lange wandelingen en een goed boek. Op dit blog laat ik al mijn passies samenkomen in mijn zoektocht naar creativiteit. Meer weten?

10 thoughts on “De mooiste chocoladerepen

 • Lianne8 juni 2016 at 14:24

  Wat een leuke insteek voor een artikel! Ik vind ze allemaal tof, maar ik vind de smaken van Johnny de beste! 🙂

  Reply
  • Femke8 juni 2016 at 15:44

   Dankjewel! 🙂 Bij mij begint Johnny het ook steeds meer te winnen van Tony, al blijven die repen ook nog steeds favoriet.

   Reply
 • Silke11 juni 2016 at 15:58

  AH wauw! Ik heb van deze merken eigenlijk alleen nog maar Tony’s Chocolonely gegeten & omdat ik daar al meteen aan verslaafd was, heb ik nooit verder gezocht naar andere chocolade. Maar wat zien deze er al allemaal hemels uit zeg! Ik doe mee met de winactie in ieder geval!! 🙂

  Reply
  • Femke11 juni 2016 at 18:38

   Ja de Tony repen zijn erg lekker, maar de andere zijn ook aanraders. Vooral Johnny heeft een paar hele lekkere repen! Leuk dat je mee doet! 🙂

   Reply
 • Rowan15 juni 2016 at 18:19

  Heel herkenbaar, ik kan ook echt genieten van de uitstraling van een product! Deze repen zijn ook mijn favoriet (ook qua smaak haha)!

  Reply
  • Femke15 juni 2016 at 21:45

   Wat leuk om te horen! Ja, de uitstraling van een product kan bij mij echt de doorslag geven om iets te kopen. Zelfs als ik het misschien helemaal niet nodig ben ;).

   Reply
 • Rebecca16 juni 2016 at 22:10

  O jee dit is niet goed haha. Tony ken ik al, maar de andere twee merken niet en ik moet zeggen die verpakking maakt het wel erg aanlokkelijk haha. Ik zeg tijd voor een smaaktest! Hihi (;

  Reply
  • Femke17 juni 2016 at 08:58

   Haha, smaaktest zou ik zeker doen! De Johnny Doodle milk fudge & brownie is een aanrader :).

   Reply
 • Rebecca17 juni 2016 at 19:19

  Oe die klinkt zeker goed. Kom alleen net bij de AH vandaan haha, eerst is de hands off chocolade aan de beurt (:

  Reply
  • Femke18 juni 2016 at 10:13

   Haha, gelukkig is de Hands off chocolade ook erg lekker. Geniet er van! 🙂

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.